lauantai 28. helmikuuta 2015

Helmikuun toinen viikko

ti 10.2: Suvi lenkitti hurtat. Olohuoneessa doboiltiin, koska joulu toi taloon ison pallon lisäksi myös kaksi puolipalloa. Ensin tehtiin pari vanhaa tuttua "etua" eli etujalat lörpällä, takajalat matolla. Heti perään sama käsky puolipalloille (sileät puolet alaspäin) ja tosi äkkiä Piiruskin tajusi mitä halusin! Lisäksi isolla pallolla "liikkuu" eli etutassut pallolla eteenpäin sekä "peru" eli etutassut pallolla peruutettiin. Kumpaankin suuntaan tietysti autan ja katson, että vauhti on sopiva. Koska tokon uudet säännöt sisältää peruuttamista paljon nykyisiä sääntöjä enemmän, pitää takapään käyttämiseen kiinnittää tämänkin takia huomiota. Peruuttamista tehtiin myös matolla ja hyvästä fiiliksestä ja menosta johtuen pistin koiran sivulle ja kokeiltiin myös seuraamisperuuttamista. Ei ihan niin kuin elokuvissa, mutta oikein hyvä alku!

Tapahtunut tällä viikolla useamman kerran:


Ruoka kuppiin, lupa syödä, Taimisto toimii imurin lailla, snautserilla ei ole edes kiire kupille, katselee ja haistelee, nostelee sitten isoimman osan lihanpaloista pois kupista, syö kasvikset ja riisit ja ihan vähän lihaa. "Poro on parasta!" - mainoslause on Piirun mielestä jäänyt kesken, perästä puuttuu sana "elävänä". Alusta asti tuo on kuitenkin syönyt hevosta, mutta kuten vesissä, myös hevosissa on näköjään eroja: Kennel-Rehun hevonen kelpaa mainiosti, Skudaa Oy:n vain pitkin hampain hengen pitimiksi. Sopii arvata, kumpaa mulla nyt on iso laatikollinen pakastimessa...

pe 13.2: Kaikkea sitä tapahtuu, mua pyydettiin opettamaan agilityä! Jouduin sanomaan, että pääsen vain pari kertaa ja seuraavan kerran vasta joskus. No, tänään kävin ekaa kertaa tutustuttamassa esteisiin ja juu-u, edelleen kouluttaminen on mun mielestä kivaa! Eikä tietenkään haittaa, että kääsnan kanssa pääsee touhuamaan.

la 14.2: Uimakoulun aikaan olin koirien kanssa lähiökävelyllä. Piiruskin keuli suunnilleen puolet matkasta, ei olis millään pysynyt omalla sektorillaan. Yritys hyvä kymmenen, mutta loppumatkasta kulki nätisti. Iltapäivällä mentiin "vaan käymään" pulkkamäessä (kun astuin ulko-ovesta vilkaisin kääsnaa, joka painautui syvemmälle säkkituoliinsa) ja lopulta oltiin puoltoista tuntia. Piiruskin kuljeskeli lähistöllä. Jossain vaiheessa paikalle tuli kaksi lasta lisää ja Piiruskin innostui. Ensin se juoksi pulkkailijoiden mukana ja seassa, sitten toinen näistä myöhemmin tulleista lapsista kieri mäen alas. Piiruskin koki tilaisuutensa tulleen ja yritti mennä päälle isottelemaan. Komensin pois ja kun tämä lapsi jatkossa kiipesi mäkeä ylös, Piiruskin meni eteen, haukkui ja esti liikkumasta. Onneksi nämä lapset olivat tottuneet koiriin eivätkä turhaan hätkähtäneet - eivät Piirua eivätkä Piirun kovaäänisesti komentavaa emäntää!

su 15.2: Esikoisen telinevoimistelun kanssa oltiin Piirun kanssa kaupunkikävelyllä. Kuljettiin katua, jossa molemmin puolin oli jalkakäytävä. Toisella puolella tietä kulki lappalaisrotuinen koira, jolla oli selvä mielipide Piirusta: antaa heittää! Lappalaisen emäntä ei sanonut sanaakaan, veti vaan irvistävää ja haukkuvaa koiraansa eteenpäin. Tultiin tien päähän, jossa me ylitettiin tie toiseen suuntaan ja lappalainen sitten vastaavasti meidän suuntaan. Tämä kohtaamisharjoitus ällistytti mua kovasti, koska sen lappalaisen emäntä oli selvästi sitä mieltä, että meidän koirien pitäisi pysähtyä tervehtimään! Mä otin koirani käskyllä omalle paikalleen (mä olin lappalaisen ja Piirun välissä) ja juttelin rauhallisesti, meidän osalta kohtaaminen eli ohittaminen meni hyvin. Lappalaisen emäntä ei nyt suoraan päästänyt koiraansa meitä katsomaan, mutta kuulin sen sanovan koiralleen, että "ei ne nyt halunneetkaan tavata meitä!" No ei todella haluttu!

Pikku-Palomäessä on hiihtolatuja ja hyvä aurattu parkkipaikka. Tehtiin siellä pientä tokotreeniä ja seuraamisessa tuli monta hyvää käännöstä. Luoksetulokin sujui, vaikka hiihtäjiä meni suht läheltä ja ne selvästi kiinnosti. Hitsi kun itse muistaisin pitää hartialinjan suorana, niin koiran seuraamispaikkakin pysyis oikeana! Osaanhan mä kouluttajana sanoa, että älä katso koiraasi, koira katsoo sinua, silmäsi kääntyvät pääsi ei tarvitse, napa ja hartiat suorassa. Miten muistaisi itse?

Ei kommentteja: