perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kolmas helmiviikko

ma 16.2: Gunillan kanssa uimassa. Piiruskin ui siis toista kertaa ikinä ja ekaan kertaan verrattuna näytti hienolta ja tasapainoiselta menolta. Etenkin viimeisen kierroksensa se ui ihan yksin, ilman uittajaa siis, rauhassa minun luokseni toiseen päähän, kaarsi komeasti altaan suuntaisesti ja ui poismenorampille tasaista tahtia loppuun asti - ilman kiirettä, hätiköintiä ja pärskintää!


Ulkona on mittarissa -19 astetta, kääsna jotenkin aistii sen, vaikka nukkuukin sisällä säkkituolissa, villapaita päällä, olohuoneessa, jossa pönttöuuni hohtaa lämpöä. Ei suostu ulos ei.

ti 17.2: Suvi ulkoilutti koirat päivällä, minä vietin iltani tokokouluttajana Käpälämäessä. Mulle tavallisimmat jutut, mitä teetän ainakin alkeisryhmissä, taitaa olla perusasennon suoruus ja siinä (kontaktissa) pysyminen, istu-maahan-tekniikka (tarkoitus opettaa koiralle kropan hallintaa ja ihmiselle kriteerien merkitystä ja palkan oikea-aikaisuutta) ja kolmantena sit kaikenlaiset sosiaalistamisjutut (että päähuomio olis omassa ihmisessä eikä ainakaan härkitä muita). Luoksetulo on yks tärkeimpiä opetettavia koiralle, mutta mä en yhtään tykkää opettaa sitä alkeisryhmässä, kun häiriö on suunnaton, tilaa vähän ja homma pitäis olla hanskassa ennen kuin otetaan ison häiriön alla ja jos hurtta on vaikka alle puolvuotias, niin onhan se melko lailla kohtuuton juttu. Lisäpisteitä siitä, että käytännössä voi tehdä vain yksi koirakko kerrallaan eli vie paljon aikaa ja antaa vain vähän.

ke 18.2: Aamupäivällä metsässä mun ja Taimin lenkki kesti tunnin, sit mentiin kotiin, hain Laurin päiväkodista ja hetken päästä tuli Piirukin kotiin, sen lenkki kesti puoltoista tuntia. Kirosana tähän!

to 19.2: Nautin kotonaolosta laumani kanssa, vaikka mua ei yhtään haittaa, että pojat on aamupäivät poissa. Iltapäivällä piti vain käydä haukkaamassa happea, mutta oltiinkin sit kaks tuntia takametsässä! Seikkailua, tehtiin lumiukko ja lumipyramidi (en tiedä miten se erosi tavan lumilyhdystä kun tää pyramidikin tehtiin pyöreistä lumipalloista) ja lopuksi oltiin lumisotaa. Ikä-, voima- ja taitotasojen eroa tasoittaa kummasti, jos alamittaiset heittää kolme metriä korkean kiven päältä.
pe 20.2: Käpälämäessä agikouluttajana ja sen jälkeen Piirun kanssa vähän tokoa:
- tykkäsin seuraamisen käännöksistä
- luoksetulo ok mutta hitaahko
ja vähän agia:
- mutkaputki ja kolmen hypyn suora (lähettämistä kun en juostakaan voi)
- aloitushyppy pitää muistaa opettaa erikseeen, että osais ja uskaltais ottaa vauhtia jo ekaan hyppyyn, nyt näyttää vastasyntyneeltä kirahvilta
- 40 sentin hypyillä.

Päälle tein vielä vähän toimistohommia eli tokotoimikunnan juttuja, Piirustus istui narun jatkeena hallissa ja piippasi ajoittain, kun seuraava koira treenasi tokoa. Kiva, ettei koko aikaa piipannut eikä ollenkaan riekkunut tai remponut hihnaa! Hyödynsin vielä tämän häiriön ja otin kolmen minuutin paikkamakuun, nenä tokoilevaa koiraa kohti, takana mentiin agia, etäisyys minuun oli lyhyt kun häiriötä oli noin paljon, pari välipalkkaakin rauhoittamiseen ja tekemisen tukemiseen. Koiramainen retkemme kesti kolme tuntia!

Taimisto teki töitä koko päivän ja sai lopulta syötyä palan siansorkkaa. Koska sorkka oli suhteettoman suuri syöjäänsä nähden, kääsnan ilta meni kylkimakuulla kodinhoitohuoneen lattialla vatsa pinkeänä. Yöllä oli sit ilmestyny kaks läjää sisään, sanonnan mukaista ahneen loppua muistellen...

la 21.2: (Räntä)sateinen päivä, olin koirien kanssa ilman muita kaksijalkaisia. Aamupäivällä ehdittiin olla ulkona kolme varttia ennen sadetta, mikä piristi kummasti. Sade loppui vasta illalla, joten katselin mm-hiihtoa ja otin päiväunet. Iltasella lähdettiin lenkille ja sen enempää miettimättä valitsin reitin - piti kestää noin 40 minuuttia ja nyt se kestikin tunnin, kyl mä olen hidas!

Ei kommentteja: