keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Kirjoittelin äsken syyskuun tokotaulukkoa. Kertaaminen on hyödyllistä ja opettavaista. Joskus Taimin kanssa olen aloittanut treenipäiväkirjaa sekä paperille että excel-taulukkoon, mut ne ei olleet pitkäikäisiä viritelmiä. Välillä piirsin kisoissa jonkun pätkän lähtölistan taakse ja joskus kirjoitin treenien jälkeen autossa jonnekin ylös, että harjoittele tämmöinen ja tämmöinen ohjauskuvio. Sen suunnitelmallisempaa meidän homma ei koskaan ollut, mutta pari kolme kertaa viikossa kun kävi jotain touhuamassa, muisti riitti melko pitkälle. Nyt Piirun kanssa kirjoitan tekemiset heti treenin päälle puhelimeen lyhennettynä ja kirjoitan sitten myöhemmin tänne. Muisti riittää aiempaa pitemmälle.

Syyskuuta on viikko jäljellä ja syyskuun tokotaulukossa on tokomerkintöjä vain viitenä päivänä! Ei ainakaan mennä ylikuntoon. Motivaatio on ollut kateissa ja tekeminen on ollut tosi väkinäistä, koirakin on ollut hämmentynyt. Perjantaina 18.9. menin illalla Käpälämäkeen ja harjoiteltiin avoimen luokan juttuja - ja meillä molemmilla oli oikeasti kivaa! Tehtiin yhdessä, opiskeltiin uutta, iloittiin edistymisestä - ja päätin, että menen sunnuntain kokeeseen, ei sen lopputuloksella ole väliä kun meillä se yksi ykkönen jo on.

Tämän vuoden keväällä kun oikeasti aloin treenata alokasluokan liikkeitä kisamielellä, mä asetin tavoitteeksi saada alokasluokasta ykköstulos. Mehän semmonen saatiin heti ekasta kisasta ja kisaaminen itsessään motivoi muun muassa Lappeenrannan reissuun. Mut elokuun aikana motivaatio sekä treenaamiseen että kisaamiseen on hissukseen hiipunut, uudet säännötkin tuntui lähinnä ärsytykseltä. Muistin kääsnaa, että vuosia sitten tavoitteena oli ava ja kun tavoite oli saavutettu, kisasin ja treenasin kuten ennenkin, mutta hiljalleen alkoi kisamotivaatio kaikota. Olisko sama juttu ollut tässä alokasluokassakin, että tavoite on saavutettu ja se kylläännyttää niin, että pelkkä kisarutiinin vuoksi kisaaminen (vaikka sekin on tärkeä asia) ei oikein riitä? Se selittäisi miksi seuraavan luokan liikkeet oli niin kivoja, vai olisko pelkkää uutuudenviehätystä? No, nyt kuitenkin kokeillaan saavuttaa seuraava tavoite eli korkata avoin luokka ja saada sieltä ykköstulos. TK2 näyttäis kyllä hienolta, tulta päin!

Ei kommentteja: