keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Leiriputken viimeinen viikko

Toukokuussa 19 päivää ja kaupan päälle kesäkuun 1.-6. päivät mies retkeili milloin missäkin. Kesäkuun tunnelmat koiruuksien kanssa on olleet kovin vaihtelevia, varpaillaan saan tuon teinin suhteen edelleen olla, mutta satunnaisesti se väläyttää aikuisen koiran osaamis- ja käyttäytymistasoa.

*su 1.6: Pihahommia, kuten kitkentää ja kasvien siirtelyä, Taimisto vapaana ja Piirustus maakoukussa. Ihmeen hyvin se sietää tuossa oloa ja silloinkin, kun tekis mieli pois, se käyttäytyy sopuisasti, ei piippaa, hauku tai muutenkaan rieku. Ohikulkijoille pitää tietysti haukkua, mutta jos ne ymmärtää mennä reippaasti ohi eivätkä jää töllöttämään, niin lyhyt haukahdus riittää. Onneksi tuo uskoo suhahdusta eli hiljaa-käskyä.

Syötiin terassilla, niin kuin aina sään salliessa. Käytän yleensä ruokailut hyväkseni siten, että pistän Piirustuksen sisään ja jätän terassin oven auki. Istun itse nenä oven suuntaan ja komennan hurtan sisään heti jos tassut ylittää kynnyksen, saati koko koira. Hurttaa parantaa koko ajan ja satunnaisesti se jopa nukkuu kynnyksen vieressä, kun menen ruokailun jälkeen tarjottimen kanssa sisään. Sen ajan kun me kaksijalkaiset syödään, Piirustus pysyy jo hyvin, mutta kun ruokailu päättyy ja porukka ns leviää, alkavat vaikeudet. Raapu kun haluaa mukaan eikä todellakaan aina muista kysyä lupaa.

Illalla Piiruun iski pitkästä aikaa pallohepuli. Sitä on hauska katsoa, kun korvat ja takapuoli on tietyssä asennossa ja hurtta painaa menemään hurjaa kyytiä pitkin pihaa.

*ma 2.6: Vesisateen loppumista odotellessa tokoiltiin eteisessä. Taimiston kanssa perusasentoja (maltti olis valttia, koiraseni), liikkeestä maahan ja seiso, seuraamisen käännöksiä, luoksetulo ja kaksi kahden minuutin paikkamakuuta. Tolla hurtalla on luokattoman väljä seuraaminen ja pitempään seuruuttaessa se alkaa vielä edistääkin, mutta muuten se on innokas tekijä. Pitäiskö se viedä huvin vuoksi kehään? Ei kai missään ole yläikärajaa tokokokeisiin? Kaikkea sitä tulee mietittyä.

Piirun kanssa
perusasentoja (näissä parempi tarkkuus kuin Taimilla, jolla kiire painaa pylly maahan estää oikeaan paikkaan tulemisen)
tutustuminen isohkoon noutokapulaan (hirmuista sähläystä, mutta ikuisuuden päästä sain koiran kulkemaan metrin verran kapula suussa mua kohti ja istuipa mun eteeni kapula suussa, mutta pito oli hyvin epävarmaa, olihan se kohtuu painava kapula)
paikkamakuuta (ekassa kääntyi lonkka-asentoon 40 sekunnin kohdalla, toisessa 60), kolmannessa pysyi 80 sekuntia pylly suorana mutta painoi leukansa maahan enkä mä tiedä haittaako se mua vai olisiko se peräti toivottavaa, ei ehkä muitten liikkeet ja liikkumiset häiritsisi niin paljon, kun ei näkisi niin laajalle
luoksetulossa probleemia jättämisessä eli kun sanon istu niin koira tarjoaa herkästi maahanmenoa, koska istuu jo perusasennossa ja kuvittelee, että pitäisi tehdä jotakin, vaikka tekemistä se paikallaolokin on, muuten hyvä.

Lenkillä muuten hihnassa, mutta tehtiin vähän seuraamista ja sen jälkeen annoin olla vapaana, kunhan pysyi lähellä. Toistuvasti kutsuin koskettamaan kättäni ja loppumatkaksi laitoin taas kiinni. Seuraamisessa koiralla oli suuria vaikeuksia, kun pitkä suoran toisessa päässä käveli joku ihminen, ajatella!

*ke 4.6: Suvieran Suvi ulkoilutti mun hurtat, Piirustus juoksee ja leikkii Torstin kanssa, vanhemman polven edustajat Taimi ja Kaapo touhuaa omiaan ja väistelee näitä nuorempia. Masi kävi kylässä!

*to 5.6: Hellepäivä eikä tehty juuri mitään. Helteellä voi kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa kaivaa itselleen kuopan ja ottaa siinä sikeät iltapäiväunet:*pe 6.6: Mies kotiutui ja tältä erää leirituomio on taas lusittu.

Ei kommentteja: