torstai 28. tammikuuta 2016

Taimin sairaskertomus osa 1

Maanantaiaamuna kodinhoitohuone oli täynnä koirankakkaa, puoliksi sulanutta ruokaa eli hyvin näki, että sunnuntai-iltana oli syönyt kanan sydämiä. Pesuun päätyi koira, peti, lattia, seinä. Paastottiin maanantai. Tiistaiaamuna oikein hyvin sulanutta ruokaa oli pesuhuoneen puolella, pesuun päätyi koira, lattia, lattiakuivain, pyyhe. Koira sai ja söi lihaa ja piimää, olisi syönyt enemmänkin jos olisin antanut.

Keskiviikkona koiralle ei ruoka maistunut eikä se kakannut kertaakaan. Lenkin jälkeen (jaksoi lenkin ihan hyvin, häntä pystyssä polkua pitkin porukan viimeisenä kuten tavallista) seisoi jonkin aikaa Ihaa-aasina (masentunut, häntä suoraan alaspäin) ja tärisi, mutta tuo tärinäkin on Taimistolle tyypillistä. Se tärisee tai ainakin sen takajalat tärisevät joskus kesähelteelläkin. Kun tehtiin Piirun kanssa dobo-tyynyllä kontaktitreeniä, Taimisto pyöri lähellä ja söi kaikki namit, joita sille Piirua palkatessa heittelin. Illalla se ei koskenutkaan ruokaansa, ei sittenkään kun heitin kuppiin niitä samoja nameja. Kerran se yritti tehdä kakan, mutta sai aikaan vain pienen löysän turahduksen.

Torstaiaamuna se makasi kyljellään kintut suorina eikä noussut tervehtimään. Ulos lähti kyllä kun komensin ja kulki häntä pystyssä. Kun päästiin sisään, se seisoi taas hetket Ihaana. Ruokakupille se ei tullut, ei edes keittiöön. Iltapäivällä ajeltiin sitten tohtorille, mukana myös esikoinen ja vauva. Paineltiin ja kopeloitiin koko koira (sattui tiettyyn kohtaan mahaa), otettiin verta (tulehdusarvot korkealla ja vähän kuiva), otettiin röntgenkuva (vatsassa/vatsan reunassa joku tuhru), ultrattiin (vatsassa/vatsan reunassa joku tuhru), otettiin lisää verta (lähetettiin jonnekin kauemmas tutkittavaksi), laitettiin hetkeksi tippaan, annettiin kipulääkettä ja antibioottipistos.

Perjantaina aamutoimien jälkeen ajellaan takaisin tohtorille, Taimisto laitetaan tippaan ja tutkitaan lisää. Se selvisi, että Taimiston sivuääni, joka viimeksi kuunnellessa oli 2/6 on nyt 4/6. Mitään oireita sillä ei kuitenkaan ole.

Potilas kotona kolmetuntisen tohtorireissun jälkeen:


Ei kommentteja: