torstai 9. kesäkuuta 2016

Piiru Kiitorekulla

Päivitin Kiitorekku-sivua, ainakin toistaiseksi viimeisen kerran. Tässä kopio siitä mitä kirjoitin ja lopussa treeninäyte (video).

4/6 perjantaina 13.5.
pussi = loistava
rengas = ekaa kertaa ikinä onnistui lähettämällä
puomi = treenimäärään nähden loistava
a = Piirulla on vaikeuksia tehdä 2on2off, vaikka selvästi yrittää, täyskorkea a ja luja vauhti ei oo snautserille helppo juttu, madalletulla sujuu
kepit = etenee, mutta sisäänmenosta ei oo juurikaan hajua eli koira ei tiedä kummalle puolelle pitää ensimmäisen kepin jäädä

Keinutreeni Käpälämäessä:5/6 perjantaina 27.5.
Rytmitystä = kaks hyppyä, mutkaputki, kaks hyppyä, näistä u-kirjaimen muotoinen rata
- ensin suoraan hypyt, putki, hypyt
- sitten lyhyempi u eli ilman putkea

- lopuksi hypyt, putki, neloshyppy takaakiertona, putki, kakkoshyppy ja kääntö (valssi tai peruskääntö) vitoshypylle

keinu = perussuoritus ok
kepit = kaikki ohjurit, vikan saattaa haluta hypätä yli


6/6 perjantaina 3.6.
kepit = normisuoritus, keskirauta hämmensi kun varaston takana sellaista ei ole
keinu = perussuoritus alkaa olla valmis

Lopuksi tehtiin radanpätkä, jossa oli yhdeksän estettä: muurilta suoraan mutkaputkeen, putkesta suoraan hypylle, jossa piti tehdä valssi ja lähteä vastakkaiseen suuntaan neloshypylle (ai elämä, että tämä oli vaikea!), siitä vitoshyppy takaakiertäen, suoraan mutkaputkeen, siitä loivasti kääntäen loppusuoralle eli hyppy, pituus ja hyppy (kovasti yritti koira tulla putken jälkeisestä hypystä ohi, jos ei ollut ohjaava käsi valmiina sillä hetkellä, kun hänen snautseriutensa näki putkesta ulos). Hiki tuli!

Kivaa oli, voin suositella Kiitorekkua, ei ole paha matka ajella Kouvolasta Lappeenrantaan!

Videon harjoituksessa oli tarkoituksena saada koira käännettyä putkelta hypylle ja lähettymään kolmannen hypyn jälkeen putkeen. Piiruskinille pitää vielä merkata hypyt tosi tarkasti (se ei ole mikään perushyppyfani, mikä on silleen huono juttu, että hyppyjähän siellä radalla eniten on) ja jostain syystä hurtta pyrki ohittamaan kolmannen hypyn -ja alkuun ohittikin. Viisaammat väittävät, että sanallinen käsky on agilityssä vihoviimeinen asia, jonka koira huomioi. Noh, pelkkä "mene" vaihtui "mene hyppää" - käskyyn ja koira suoritti kolmannenkin hypyn. Tämä tapahtui seuraavallakin treenikerralla. Tiedä sitten.

Ei kommentteja: