lauantai 26. huhtikuuta 2014

Jotain huhtikuustakin

Rakas päiväkirja,

*la 12.4: istu-maahan-sanaerottelua, "maahan" ei tarvitse käsimerkkiä, istu tarvitsee maasta ylös noustessa, mutta ei jos seisomasta pitää istua.

*su 13.4: aamulenkillä en päästänyt Piirua silmistäni ja kutsuin usein luo ja joka kerta tuli, kerran piti ärähtää kun ei lopettanut ties minkä mädän herkun syömistä, kun olin todennäköisesti liian kaukana koirasta. Lenkin päälle Taimistokin innostui jahtaamaan ja hakemaan palloja, harvinaista!

*ma 14.4: KSSK:n johtokunnan kokous, mies ulkoilutti koirat ja lapset.

*ti 15.4: ei ehditty tokotreeneihin, joten lenkkeiltiin pitkän kaavan mukaan, tuli syötyä pullaakin alle, että jaksaa.

*ke 16.4: kuopuksen muskarin aikana esikoisen ja Piirun kanssa juna-asemalla, alkaa hiljalleen osata käyttäytyäkin siellä tuo nelijalkainen - ja myös kaksijalkainen, sitäkin täytyy vielä paimentaa. Asemalaiturilla tehtiin seuraamista sekä palkatta että imuttamalla käännöksiä, perusasentoja, istu-maahan-vaihtoja takapalkalla, kierrä-leikkiä keilapalkalla. Piirustus alkaa hiljalleen vastata hihnassa ollessaan toivotulla tavalla mun liikkeisiini eikä ihan joka reissulla höyryä sinne ja tänne. Oli tarkoitus mennä mölliageihin kääsnan kanssa kisaamaan ja muutenkin talkoilemaan, mutta mies joutui ylitöihin ja kotiutui vasta iltayhdeksän jälkeen. Piiru pöllytti Taimistoa ulkona oikein urakalla, illemmalla kun silitin Taimia niskasta niin kääsna vingahti ja väisti kosketusta. Ei näkyviä jälkiä, mutta selvästi arka niska. Voi käiverä!

Iltapissatuksella molemmat hurtat oli alkuun vapaana, mutta sitten Piirustus otti ja lähti ohjuksen lailla. Löysin ja sain kiinni, kannoin kotiin ja jätin sinne. Tehtiin Taimin kanssa kaksin iltalenkki. Hain sitten Piirunkin, mutta laitoin hihnaan. Tuo hurttahan ei helpolla käskystä pissaa hihnassa ollessaan! Ties kuinka monta kertaa  käveltiin edes takaisin neljää katulampun väliä, lyhensin kahteen, ettei tulis koko ajan uusia hajuja vastaan. Lopulta koira kyykkäsi ja käveltiin vielä pari kertaa sama matka, ettei alkais pantata, kun sen jälkeen joutuu heti sisään.

*to 17.4: on mulla hyvä mies! Jos sää on kurja ja mä väsynyt, niin kauniisti pyytämällä se yleensä suostuu ulkoiluttamaan koirat. Niin tänäänkin, kun tuuli yritti irrottaa peruukin päästä.

*la 19.4: KSSK:n agimaalaustalkoot meillä, maalattiin Ruotsin ei kun seuran väreillä hyppyrimoja ja pujottelukeppejä, kivaa oli ja sääkin suosi! Kuvia otettiin, mutta otettiinko meidän kameralla? Oliko se vielä lauantaina tallella? Hei juu, ei ollut ainakaan omalla paikallaan, koska mies kävi sitä sisältä hakemassa. Olisikohan tästä johtolangaksi?

Piirustuksella taitaa olla korvatulehdus.

*ma 21.4: Taimisto lähti viikoksi täysihoitoon mun äitille, josko saisi napattua hiiriä ja myyriä äitin pihalta ja saisi hermolepoa ilman Piirustusta. Mies kävi Piirun kanssa lenkillä ja kehui kovasti hurtan hienoa käytöstä. Kenenköhän koiran kanssa se ulkoili?

Ei kommentteja: