Piiru

pippuri & suola snautserinarttu Raappavuoren Guinevere


4.1.2013 ->

Kolmatta koiraa kaipasin useamman vuoden. Westiestä ehti aika jättää, joten Piirusta tulikin toinen koira. Rotuvalinta ei ollut itsestäänselvyys ja yllätti vähän itsenikin. Rotulotossa vaihtoehtoja ovat olleet ainakin käppänä, kromforländer, westie, kk mäyräkoira, koikkeri - ja sitten meille tuli keskikokoinen snautseri! Jostakin se viime syksynä tuli mieleen, että mitäs jos sittenkin ottais kokoa isomman parrakkaan nartun. Koiran pitää ensisijaisesti olla meidän laumaamme sopiva, sitten harrastuskaveriksi sopiva, sitten jos jossain kilpailuissa onnistutaan, niin se on plussaa!

Piiru vaikuttaa viikon yhteiselon jälkeen avoimelta, rohkealta, uteliaalta, vilkkaalta ja tekeväiseltä. Pentu luottaa ihmisen hyvyyteen täysillä: vaikka nappaisin yllättäen syliin, on pentunen välittömästi täysin rento! Sitkeäkin tuo pentunen on, pitää nostaa vaikka laatikosta pois ensin sata kertaa, sitten se komentaa leikkimistä ja tutkimista häiritsevää ihmistä haukahtamalla pari kertaa napakasti ja yrittää sen jälkeen vielä viisikymmentä kertaa. Ihana ipana!

Ylemmässä kuvassa Piiru näyttää kovin rauhalliselta, useimmat kuvat linssiluteesta näyttävät tältä (tai sitten pentua ei näy kuvassa ollenkaan, kun ehti mennä jo):

Ei kommentteja: