tiistai 26. marraskuuta 2013

Saatiin Piirulle juoksulupa!

Käytiin eilen osteopaatilla. Markus ei ehtinyt kuin kokeilla, miltä Piirustus tuntuu, kun laittoi otsansa ryppyyn ja vaikutti huolestuneelta. Sain vastailla monenlaisiin kysymyksiin siitä mitä on touhuttu viime kerran jälkeen, onko sairasteltu, toimiiko suoli, mitä Piirun ruokavalioon kuuluu ja mitä se on viime päivinä syönyt. Hoito kesti pitkään ja keskittyi vatsan ja suoliston alueelle. Piirulla oli alavatsa kireä ja pingottunut, ylävatsa oikealta kiertynyt ja väänsi sitten muuta kroppaa vinoon.

Takapään ahtaudesta ei paljoa puhuttu, vaikka sen takia mä luulin osteopaatille koirani kanssa menneeni. Totesi vain, että viimeksi takana oli mekaanista ongelmaa ja hoidon päätteeksi seisoi hyvin. Vatsa-suolisto-ongelmasta juteltiin ja Markus veikkasi lievää suolistotulehdusta tai alkavaa virtsatietulehdusta, kehotti olemaan tarkkana kohtutulehduksen vaaran vuoksi. Sai kuitenkin avattua jumin, josko kuona-aineet ja muut  mukavat poistuisivat ja tilanne rauhoittuisi tällä.

Lisäksi Markus suositteli pysymään kartalla Piirun syömisten kanssa. Kun kerroin, että koiruus ei ole sisäsiisti jos se saa nappulaa kahdella peräkkäisellä aterialla ja yhdelläkin on siinä ja siinä (juo tosi paljon, pissaa paljon, kakkaa tulee määrällisesti paljon ja se ei haise vaan lemuaa ja käryää), sain suosituksen kokeilla ruokavaliota ilman kotimaisia viljoja.

Vaikka vikoja ja vaivoja on ollut monenlaisia, kun olen osteopaatilla käynyt, ei osteopaatti itse ole aiemmin vaikuttanut näin huolestuneelta. Probleemia on tässä ruokavaliojutussa:
- vain nappula ja runsas lohen (lue: rasvan) määrä sapuskassa on aiheuttanut muutoksia jätösten määrässä ja laadussa eli miten mä erotan miten eri sapuskat tolle sopii
- toistaiseksi koira ei ole kieltäytynyt syömästä muuta kuin poroa (onko toinen harmaa nelijalkainen liiaksi samankaltainen kuin syöjänsä?)
- karva jees, kynnet jees, vauhti sata, mieli avoin ja utelias sama mitä syöttää
- korvatkaan ei kovasti vaikkuunnu
- metsästäkin löytyy silloin tällöin jotain "kivaa" syötävää
- tulenko vainoharhaiseksi, kun mulla ei ole käytännön kokemusta kohtutulehduksesta ja menossa on Piirun eka juoksu, joten se voi olla terve vaikka tavallista kummallisempi (niin juu, auringonkukan terälehtien nyppimisen tulos on, että juoksee se!)

No, täysin viljattomallakin koira pärjää, kokemusta on, mutta jos aloitetaan sillä kotimaisten viljojen pois jättämisellä.

Siitä tykkäsin, että saatiin juoksulupa eli ihana naapurimme Gunilla, pidä varasi, täältä tullaan!

Ei kommentteja: