sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tilly tuli taloon

Rakkaan karvakasani Emmi-westievainaan kasvattajalle syntyi viikko takaperin v-pentue, kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Tilly, suloinen valkoinen westietyttö, tuli meille viime perjantaina pitkälle visiitille, vähän pentutohinoita karkuun ja syyslomaamme ilahduttamaan. Tillykkä on ollut meillä ennenkin, milloin lyhyemmän ja milloin pidemmän aikaa kylässä. Etenkin mies ja esikoinen on sitä mieltä, että Tillyn ei tarvitse koskaan mennä takaisin kotiin. Meidän talon keittiössä kuulemma kuuluu makoilla yksi westie.


Keittiön lattialle sopiva eläin.

Tillyn peti on kodinhoitohuoneessa Piirustuksen pedin vieressä. Ovesta kurkatessa näkyy usein, että snautseri on kerällä westien pedissä ja westiellä on enemmänkin tilaa loikoilla. Molemmat viihtyvät myös olohuoneen pehmeillä matoilla luita kaluamassa.


Tilly aiheuttaa Piirustukselle päänvaivaa. Kolmikko kyllä odottaa sievästi ulko-oven kynnyksellä, mutta Tilly lähtee liikkeelle heti kun Taimi saa luvan. Piiru on selvästi hämmentynyt eikä lainkaan ymmärrä, miksi valkoinen lähtee liikkeelle ja hän jää odottamaan. Hyvää tekee Piirun mielenmaltille!

Tillystys on iloinen, vähän mielistelevä, herkkähaukkuinen hurtta. Ensimmäisinä öinä sen piti ilmoittaa, että päivän sanomalehteä jaetaan juuri ja että naapurikin tuli töistä kotiin. Onneksi riitti, että sihahdin sängystä nousematta "hyst nyt!". Tyypilliseen westietapaan Tillyllekin jää helposti levy päälle eli vaikka ei enää haukkuisi eikä mitään haukuttavaa enää olisikaan, pitää westien suu kiinni jonkin aikaa murahdella ja sanoa lopuksi se viimeinen painava sana.
Taimisto ei Tillystä välitä, ei hyvässä eikä pahassa, kunhan Tilly ei eksy kääsnan ruokakupille tai petiin. Lenkillä kaikki kulkevat sujuvasti porukassa - myös hihnassa, kun piskuiset ovat vasemmassa kädessä ja vetosnautseri oikeassa. HK:n sininen kutsuu kaikki kolme nopeasti luo, tarvittaessa kelpaavat kuivat nappulatkin.

Esikoinen tykkää silitellä Tillyä, vahtii vähän missä valkoinen milloinkin on ja taluttaakin mielellään. Ihmettelee päivittäin, onko Tilly vieläkin meillä ja hymyilee leveästi päälle!


Ei kommentteja: