sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Piirun puuhat

Piiru on luonteeltaan osallistuva.

Saunan lämmitys.
Polttopuista on kiva tehdä sytykkeitä tai auttaa niiden siirtämisessä saunalta olohuoneeseen, jos siellä vaikka olisi puut vähissä.

Kengät.
Pää edellä joka kenkään tarkistamaan, ettei siellä vaan ole mitään. Narut on kiva aukoa ihmiselle valmiiksi.

Lattian pesu.
Pesin sitten rätillä tai mopilla, käytän suihkepulloa. Piirukin yrittää suihkuttaa ja haluaisi kovasti oppia myös heiluttamaan rättiä ja moppia.

Ohi menneen pissan pyyhkiminen ja sanomalehtien vaihto.
Ihana suihkepullo kuuluu tähänkin hommaan ja talouspaperirullan jos onnistuisi nappaamaan, se vasta olisi todellinen aarre! Sanomalehtien päälle on kiva mennä tepastelemaan ainakin silloin kun ihminen niitä yrittää siististi taitella - välittämättä siitä, mikä tuotos niiden päälle on äskettäin tehty.

Pyykkääminen.
Pyykkikoreja täytyy maistaa ja yrittää napata jokin vaatekappale hampaisiin ja vetää se pois pyykkikorista. Pyykkikorin kapeahkot raot antavat kivasti vastusta. Huippua on, jos sattuu vaikka sukan saamaan! Valtavan loikan aiheuttaa myös pyykkien lajittelu lattialla, täysillä päälle! Myös märkien pyykkien ripustamista pitää tarkkaan vahtia, jos vaikka joku vaate roikkuisi niin matalalla, että sen saisi vedettyä alas. Pyykkitelineen kaataminen pelästyttää.

Poikien lähtö päiväkotiin.
Aamulla levitän poikien ulkovaatteet eteisen lattialle valmiiksi. Piirunen innostuu ja pipot ja hanskat saa kyytiä. Suosikki on viisivuotiaan karvalakki! Jos päiväkotireppu jää auki, sinne mahtuu varmasti sekaan vähintään pentusen pää. Reissuvihkoa olisi kiva lukea.

Siirtyminen huoneesta toiseen.
Jos jompi kumpi aikuisista siirtyy huoneesta toiseen, on Piiru varmasti mukana, jos vaan on hereillä. Mitä tahansa mielenkiintoista voi tapahtua, etenkin jos sattuu pääsemään olohuoneeseen tai lasten leikkihuoneeseen. Leluja on maisteltavaksi ja kokeiltavaksi jos jonkinlaisia ja olohuoneen matto, miten mahtava kakkapaikka!

1 kommentti:

Tarja Tervonen kirjoitti...

Mainioita kirjoituksia ja asiaa!
Hyvin teillä Piirun kanssa yhteiset touhut ovat lähteneet käyntiin (enpäs epäillytkään!), kovia apulaisia ovat noissa kotiaskareissa ;)
Kiitos teille ja lystikkäitä hetkiä!
Ps. Laita vinkki, kun tämän linkin saapi sinne kotisivujeni linkki-listaan laittaa!