keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Puolipalloilua ja kuntopiiriä

Taimin kanssa dobossa on kivaa ja tekee hyvää - paitsi seuraavina päivinä tekee pahaa. 9.12. kääsna tutustui ekaa kertaa neljään  puolipalloon tassujen alla:

Pälvikalju vaivaa.


Typistetty.

Ensin neljä puolipalloa aseteltiin koiran tassujen mukaisesti ja koiraa tutustettiin seisomaan niiden päällä. Sitten käännettiin yksi pallo kaareva puoli alaspäin ja kummasti alkoi koiran kroppa tutista ja ilme muuttui kovin kummastuneeksi, ei kuitenkaan pyrkinyt pois.

Tehtiin myös ekaa kertaa yhteinen kuntoiluliike. Minä lattialla selälläni polvet koukussa (taisi olla lörppä selän alla) ja nostin lantion ylös. Asento täytyi pitää ja saada koira hyppäämään rintakehän yli ja ryömimään mun ali. Koira pitää tietysti myös palkata ennen kuin voi itse tipauttaa takamuksensa mattoon.

23.12. oli kuntopiiri, joka oli kaikin puolin mainio juttu just joulun alla. Lämmittelyjen jälkeen Taimisto treenasi pallolla: seisoi etutassut pallolla, seisoi pallon päällä neljällä tassulla, kuljetti palloa etutassut pallolla.

Mutta se ihmisten kuntopiiri, se oli toisenlainen treeni koirillekin! Huoneessa on kuusi mattoa ja yhdellä matolla yksi koira ja yksi ihminen. Kuntopiirissä kierretään piiriä, joten hurtat seinään kiinni narun jatkoksi ja odottamaan. Siinä piti jokaisen koiran malttaa odottaa ja olla häiritsemättä vieressä vaihtuvaa ähisevää kaksijalkaista. Ei onnistutunut ihan joka hurtalta, mutta mun luontaisesti epäsosiaalinen kääsnani istui ja mökötti. Lopussa sillekin kävi nolosti: erehtyi tervehtimään väärää naista, joka tuli siihen mun ja Taimin paikalle kuntopiireilemään. Perääntyi kyllä pian selkeesti hämmentyneenä.

Lopuksi Taimisto treenasi lörpällä: etujalat lörpälle, sitten takajalat lörpälle, sitten etujalat lörpälle ja tarkoituksena ns kiertää lörppää etutassut lörpän päällä. Toiseen suuntaan meni sujuvasti, toiseen töks töks töks. Tuo eläin on muutenkin kovin toispuoleinen, etenkin dobossa se oikein korostuu.

Ei kommentteja: