perjantai 10. tammikuuta 2014

Lörppäilyä

Sairaslomapäivällä kuopuksen kanssa ja ulkona sataa räntää. Lörppäiltiin omaksi iloksi ja iso ilo siitä tulikin! Ensin oli tarkoitukseni videoida, mutta totesin, etten jaksa vaihtaa pyjamasta edes kotivaatteisiin. Sittenhän se tietysti meni tosi hienosti, kuten asiaan kuuluu.

Ensin pentu Piirushkin, jolla oli joku ihmeellinen hetki ja maltti mukana:
"etu" eli seisomaan etutassut lörpälle, melkeinpä tarjosi heti alkuunsa ja saatiin monta hyvää toistoa

"taka" eli seisomaan takatassut lörpälle, tää ei tahtonut sujua ollenkaan, kun yritin etutassut ensin ja sitten hiljalleen namimagneetilla vetämällä. Juu ei, koiruus venyy kuminauhan lailla ja astuu lopulta komeasti lörpästä yli tai sitten levittää takajalkansa, ettei varmasti osu. Palapeli-periaatteella muuttui iloksi, kun tajusin lisätä pikkasen vauhtia namimagneettiin ja houkuttelin menemään suoraan yli. Alkuun palkkasin puolestakin tassusta, pari kertaa nostin itse toisen takajalan vahingossa hyvin osuneen kaveriksi, pari kertaa koiruus onnistui ihan itse laittamaan molemmat takakäpälänsä lörpälle! Kääsnan kanssa toimii paremmin niin, että pysäyttää kun etutassut on oikein ja sitten sanoo "taka". Piirushkin toimii tässäkin toisin ja lopulta sain napattua kuvan:"liikkuu" eli etutassut lörpällä pyöritään lörpän ympäri. Tää on kääsnalle näköjään vaikeampi. Oletin, ettei tästä liikkeestä tule ekalla kerralla mitään, mutta alku olikin hyvä: etutassut lörpälle, nami kuonon eteen, oma kinttu kiinni koiraan ja nätisti ahdistelemalla tuupin takajalkoja liikkeelle. Hienosti siis meni, vain kerran putosi toinen etutassu lattialle! Toiseen suuntaan oli helpompi kuin toiseen, en tiedä johtuiko se koirasta vai ohjaajan kädettömyydestä, veikkaan enemmän jälkimmäistä.

"liikkuusta" vaikeampi versiokin otettiin hautumaan eli takatassut lörpällä, otin ihan vaan vuorotellen askeleita vasempaan ja oikeaan, pari kertaa takatassu(t) putosi lörpältä, mutta silleen toi otus on rohkea, ettei vaikuttanut yhtään epävarmalta vaan halukkaalta tekemään töitä.

Kääsnakin havahtui päiväuniltaan odottamaan kaltereiden takana omaa vuoroaan. Maltti ei malttanut odottaa.

"etu" vaatii vielä käsiavusteen mutta koiruus tietää hyvin mitä halutaan

"taka" oli ensin kateissa, mutta löytyi lopulta, muutaman toiston ihmettelin miksi "etu" tarkoittaa koiralle seisomista, mutta "taka" istumista. Selkis sekin: a) mun käsi on liian korkealla (Hitler-käsi vaivaa lajissa kuin lajissa, argh!) eli koira luulee mun näyttävän istumisen käsimerkkiä ja b) istuminen etutassut lattialla on kääsnalle huomattavasti helpompaa ja mukavampaa kuin takajalat lörpän päällä seisominen. Tässä opettelua ohjaajalle.

"kierrä"-leikistä oma lörppäversio: istuin polvillani lörpän vieressä, annoin kääsnalle käskyn "kierrä", koira kiersi mut ja meni vauhdilla "etu" eli etutassut lörpälle. Molemmista suunnista kiersi ja toimi hyvin, mitä nyt pari kertaa ymmärsi mut täysin väärin ja hyppäsi syliin namia odottamaan!

Ei kommentteja: