tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kesäkuun tokotaulukko

2.6: aamupäivällä leikkipuiston vieressä nurmikentällä 120 suoraan kahdella täyskäännöksellä, 80 suoraan yhdellä täyskäännöksellä, kahden ja puolen minuutin paikkamakuu
iltapäivällä 160(!) suoraan neljällä täyskäännöksellä, täyskäännöksiä lyhyillä seuraamisilla, kerran huomautin väljyydestä
4.6: aamupäivällä laiska yleisilme, 120 suoraan kolmella täyskäännöksellä, täyskäännöksiä lyhyillä matkoilla, lyhyitä seuraamispätkiä
iltapäivällä vähän kaikkea ja enempi miettimättä, eipä jäänyt mitään mieleen paitsi että taidan tarvita korkeamman hyppyesteen ja pitänee keksiä miten saisin koiran sijoittumaan paremmin hypyn taakse, nyt lähtö keskellä ja koira ylittää hyvin mutta päätyy tai siis asettaa itsensä selvästi hypyn sivuun, jopa siten ettei hyppyeste ole minun ja koiran välissä. Tai sitten ei tarvitse keksiä tähän mitään, kun alokasluokan hyppy menee uusien sääntöjen myötä uusiksi.
8.6: 80 suoraan, 100 suoraan päättyeen täyskäännökseen, lyhyiltä matkoilta täyskäännöksiä, lyhyiltä matkoilta liikkeestä seiso=askel tai kaks liikaa mutta virheeseen puuttuminen aiheutti sen, että seuraavaksi tarjottiin liikkeestä istumista ja sitten maahanmenoa, 60 suoraan, Piirulle paikkamakuu kun Taimisto hupitokoili häiriönä ja teki jopa luoksetulon Piirun edestä, mä tosin en uskaltanut kutsua kääsnaa kuin nimellä, mutta Piiru pysyi ja pysyi myös kun palkkasin Taimin, eikä edes ennakoinut perusasentoa, kun palasin sen viereen seisomaan, jei! Yleisilme oli tänään iloinen :)
10.6: liikkeellellähtöjä pitää treenata erikseen, seuraamisen täyskäännöksiä ja perusasentoja=vaihtelevasti hyviä ja ihan vinoja, käännöksiä oikealle=helposti koiran pylly kääntyy ulospäin ja koko koira kiertää eli seuraaminenkin alkaa kiertää vinoon, 90 suoraan onnistui toisella yrityksellä kun ensimmäisellä Piiruskin otti liikaa häiriötä pihallaan touhuavasta naapurista, yksi luoksetulo, jossa jätin koiran ja kiersin piilon kautta kutsupaikalle, tämä oli hieno!
11.6: 100 suoraan, 20-40 suoraan ja täyskäännöksiä=helposti väljyyttä, 20-30 suoraan ja täyskäännöksiä ja perusasentoja, perusasennot miten sattuu, liikkeellelähtöjä yritettiin treenata mutta se meni kirjaimellisesti metsään, koska oltiin metsässä hiekkatiellä ja metsän äänet houkuttivat ihan liikaa, ärähdyksen jälkeen Piiru alkoi laamailla, lopuksi kuitenkin 110 suoraan, tosin huono alkupää.
12.6: ilmoittauduin ensi tiistain möllitokoon - hullu mikä hullu - pikkasen liian aikaisin se kyllä tulee, pari viikkoa myöhemmin olis parempi - tai sitten ei.
13.6: Käpälämäessä, iso kieli oli kun mittarissa yli 20, vähän seuraamista=perusasennot kovin vaihtelevia, seuraamisesta puuttuu vielä vasemmalle käännökset ja juoksu,
liikkeestä maahan, luoksetulo, liikkeestä seiso, seuraamista, kaks hyppyä virallisella esteellä ja oikealla korkeudella=rutiinin puutetta kun koira ottais mielellään pari askelta kun siirryn sen viereen, mutta pienen palautteen jälkeen muisti hyvin
15.6: lyhyehkö seuraamiskaavio ilman namipalkkaa ja juoksuosuutta= meni hyvin, jos ei huomioida epätahtista liikkeellelähtöä ja yhtä ihan kauheaa perusasentoa
seuraamisen käännöksiä sekä oikealle että vasemmalle
juoksuseuraamista=helposti koira loittonee ja iloitsee, että jes, nyt päästiin vauhtiin, mutta ei tää toivotonta ole, iloinen ja innokas yleisilme!
Ilmoittauduin viralliseen tokokokeeseen - se se vasta hullua on.

16.6: möllitoko 

18.6: 7 kilometrin lenkki sateessa, perään pihalla 120 askeleen seuraamiskaavio (josta unohtui juoksuosuus), heitin lelun palkaksi, lelun jälkeen luoksetulo = ei malttia lainkaan eli tuli lujaa mutta pomppi perusasentoon miten sattui ja pääasiassa reilusti eteen, piti vaatimalla vaatia tekemään edes yksi hyvä perusasento, siitä lelupalkka ja loppuleikki, jonka jälkeen Piiru sai hepulin ja juoksi siksakkia ojaa pitkin. Tämä vahvisti ajatustani siitä, että lelu otetaan esiin vain ja ainoastaan koko treenin lopuksi tai hätätapauksessa, jos koira ei muuten herää tekemään, tosin silloin pitäis kyllä malttaa miettiä miksi ei.
19.6: Piirun kanssa kaksin lenkillä kohteena Vahteron koulun kenttä, kentän reunoja pitkin 160 askeleen seuraaminen neljällä käännöksellä oikeaan, 180 askeleen seuraaminen viidellä käännöksellä vasempaan = kerran piti muistuttaa mitä oltiinkaan tekemässä kun viereisellä autotiellä/jalkakäytävällä oli ääntä ja liikettä, liikkeellelähtöjä, täyskäännöksiä, seuraamisen perusasentoja, muutama luoksetulo ylipitkällä matkalla, loppukiitokset ja pallolla loppuleikki. Juolahti mieleen, että pitää vertailla luoksetulovauhteja eri matkoilla eli onko etäisyydellä väliä.
22.6: käännöksiä oikeaan ja vasempaan, pari perusasentoa ja täyskäännöstä
23.6: seuran tokotreeni Käpälämäessä, kerkesin just eikä melkein eli Piiru kävi kierroksilla kun suoraan takakontista jonoon ja paikkamakuuseen eikä ehditty yhtään vaan istuskella ja katsella, paikkamakuu = putosi alas väärin (eli liikkui koko koira eikä pelkästään etupää), nousi istumaan ja rapsuttamaan oikein näyttävästi, palautin maahan jonka jälkeen pysyi makuulla mutta kellahti lonkalle eikä kuullut perusasento-käskyä lopussa. Hyppy = kaks ekaa ok mutta otti pari pientä sivuaskelta mun lähestyessäni, kolmatta ei voinut edes hypätä kun jossain kolmen neljän auton päässä parkkipaikalla koira sanoi vuf eli Piirun piti leikkä huuhkajaa ja kääntää päätään kaikkiin ilmansuuntiin.
Kun muut treenasivat seuraamista kentällä, mä pistin koirani paikkamakuuseen siihen lähelle nenä kentälle päin = parempi kokonaisuus mutta todella levoton ja huuhkaja-leikki jatkui, kyllä on levoton sielu! Ilmoittauduin tyrkylle piirinmestaruuskisojen joukkueeseen.
25.6: Läheisen päiväkodin pihalla, videoin koko treenin jolloin oma tekeminen tuntuu heti erilaiselta vaikka ei olisi tarkoitus ikinä näyttää sitä videota kenellekään, hyvää harjoitusta kyllä itselle ja toki koirallekin, kun ohjaaja ei välttämättä olekaan ihan samalainen kuin omalla takapihalla. Tehtiin seuraamista kaikilla mausteilla ja koira toimi aikas hyvin, täyskäännöksissä helposti sitä väljyyttä ja vasemmalle kääntymisissä mun pitää sisäistää paremmin se kääntymisen tekniikka. Luoksetulossa tein jättöhäiriötä, mutta hyvin pysyi ja hyvin tuli. Paikkamakuussa totutun levoton, aikana kaks ja puol minuuttia ja juuri kun ajattelin lähteväni palkkaamaan se hurtan kutale käänsi lonkalle = koko hyvä makuu hukkaan! Piti sit käydä oikaisemassa koira ja tehtiin lyhyempi makuu eikä ehtinyt kääntää lonkalle.
28.6: aamulenkin päälle seuraamista, liikkeestä maahan, luoksetulo, liikkeestä seiso, koira oli kiinnostunut jostakin asiasta naapurissa ja haukotteli mulle kaksi kertaa eli vaistosi mun jännitykseni! Hitto, tää meininki ei toimi kokeessa, nainen, luota koiraasi!
Tokokoe.

Ei kommentteja: