perjantai 5. kesäkuuta 2015

Alhainen syke

Käytiin (5.6.) eläinlääkäriä moikkaamassa, aika oli varattu rokotuksille. Piiruskin alkoi joitakin päiviä ennen varattua aikaa (harvinaista, yleensä aina eläinlääkärikäyntiä seuraavalla viikolla tapahtuu jotain ja pitää mennä uudestaan) raapia toista korvaansa ja välillä päästi jotain ääniäkin siinä samalla.

Piiruskin painoi 18,1 kiloa ja sai maininnan "alkaa olla aikuisten mitoissa". Piikki niskaan (kennelyskä) ohimennen. Sydäntä ell kuunteli, kuunteli, kuunteli. Kuunteli niin pitkään, että häiritsi. Mainitsi, että onpa alhainen syke. Tutkittiin korvat, ei tulehdusta, ei vierasta elämää, rauhallista. Ell kuunteli sydäntä uudelleen, alhainen mikä alhainen, niukasti 60.

Koska koira ei oireile, ei ainakaan toistaiseksi ole syytä käydä ultraamassa pumppua, kuulostellaan lisää seuraavalla käynnillä. Koirilla on kuulemma kovin harvoin noin alhainen syke, useimmat ovat jollain tavalla jännittyneessä tilassa kun tohtorin pakeilla käyvät. Voihan toki olla, että mun koirani oli niin shokissa, ettei pumppukaan lyönyt kunnolla. Tai jos oikein optimistisesti ajatellaan, niin koirani on sekä henkisesti että fyysisesti huippukunnossa! Alhainen syke voi johtua myös jostain sairaudesta tai jos koira on rauhoitettu / nukutettu. Sama ell on kuunnellut Piirustuksen pumppua ennenkin ja ainakin kaksi muuta tohtoria on iskenyt stetoskooppinsa siihen kiinni, eikä aiemmin ole tullut mitään mainintoja sydämestä. Seuraillaan.

Huomionarvoinen asia tää sykkeen alhaisuus on ainakin jos koira rauhoitetaan jotain toimenpidettä varten. Noh, steriloitavaksihan tuo ensi talvena menee, mutta samalle tohtorille, että tuskin ylimääräistä huolta. Harmillista, että meillä ei ole sykemittaria! 

Taimisto on talven aikana ottanut lisää massaa, kuten emäntänsäkin. Kummallakaan ei kuitenkaan ole paha tilanne. Kääsna painaa 8,8 kiloa. Kennelyskäpiikin sai sekin ja vanhan tutun maininnan, että hammaskiveä kertyy. Niin tekee joo, vaikka poistettu on useamman kerran.

Apulaisena mulla oli retkellä esikoinen, harjoittelemassa omaa mäyräkoiraansa varten, mutta siitä myöhemmin enemmän.

Ei kommentteja: