keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Helmikuun treenitaulukko

2.2. Kotipiha
Piiru
Seuraaminen = täyskäännöksiä, mä saatoin ehkä oppia kolmen askeleen täyskäännöksen, kun aikanaan mulla meni siihen kuusi ja sittemmin neljä. Jos hyvin kävi, Piirukin sai vihiä!

Hulda

merkin kierto = paljon intoa, hyvin vähän ajattelua

3.2. Käpälämäki

Agi = kepit! Piiruskin tykkäs kepeistä, mä tein vaikka mitä sähläystä ja heilumista matkalla ja etenkin reilusti edellä ja ennakoiden ja hurtta vaan paahtoi keppejä menemään! Keinu on vaikea. Lyhyet hypyt ja hyppyjen suunnat on ihan hakusessa. Putkista täytyis tehdä vetävämpiä, mutta Piirustus ei yhtään tykkää Käpälämäen putkista.

Toko

Merkin kierto = tiivistämistä, pari kokeenomaista, toisesta koirasta otti liikaa häiriötä eikä voinut suorittaa
Nouto = nostoja hyvällä otteella palkaten ja huonoista moittien, hajookohan meidän nouto nyt? Paikkaistuminen = ajatuksena, että kaikenlaista toimintaa saa katsoa, muita paikallaan istuvia koiria huvikseen ei. Hyvin pysyi, vaikka toista koiraa palkattiin ja käskettiin useampaan kertaan maahan. Ärsyttävät löysät ranteet mun ohittaessa ja siirtyessä koiran taakse, joku pakko vaan pikkusen notkistaa ranteita.
Kaukot = jos menee perusasennosta hissinä maahan, jätän koiran ja jos nousee ekalla, saa palkan. Nousi joka kerta tosi hyvin ja putosikin joka kerta, mutta tassujen suunta vaihtelee reilusti kellotaulun välillä 11-13. Lopuksi ihan vierestä muutama innokas sarja i-m-vaihtoja. Läheltä nää toimii tosi hyvin.

10.2. Käpälämäki

Agissa puomi-putki-erottelua ekaa kertaa, lupaava alku! Radalla hurtta on tosi tarkka mun rytmille ja liikkeen jatkuvuudelle, jotain heilumista täytyis osata tehdä silloinkin kun mä muuten pysähtyisin. Oli oikein hyvät kontaktit, joten tunnistin itsessäni ahnehtijan enkä malttanut pysäyttää niin kunnolla kuin treeneissä pitäisi. Tähän pitää jatkossa kiinnittää huomiota tai mä itse pilaan tän jutun.

Toko

Merkin kierto = tiivistämistä, varmaan vielä kymmenen vuoden päästäkin.
Kaukot = putoaa alas, nousee ekalla ylös, toimi hienosti kahdeksasta metristäkin! Lyhyt sarja m-i-m-i toimi vain läheltä, kun etäisyyttä yli 3 metriä niin johan askelsi useamman rappusen maahanmenoissa - mur!
Seuraaminen = käännöksiä, joita me ei osata tälleen erikseen harjoitella, kun mä alan katsoa koiraan, mun rintakehä ja olkalinja kääntyy ja koiran paikka siirtyy taakse ja ketuiksihan se sit menee. Huoh. Kaikki jäävät = perussuorituksia, vain maahanmeno takkusi alkuun.

Hulda

Merkin kierto = se on keksinyt idean!
Namilätkä = sillä on aavistus ideasta!

12.2. Käpälämäki / bc

merkin kierto = ensin tiivistämistä, sitten liikkeenä, jolloin kaukana edessä oli häiriönä muita treenaavia koiria. Kahdella ensimmäisellä lähetyksellä ei lähtenyt kuin pari metriä, sitten lyhyemmästä matkasta lähti hyvin nätillä laukalla, mutta vanha lihasmuisti tuotti liiallisessa häiriössä laajan kaarratuksen paluumatkalla - oujee.

paikkaistuminen = perusvarma suoritus


nouto = kriteerinä nätti ote heti ensimmäisellä, näissä hyviä ja huonoja, yksi liikkeenomainen meni oikein hienosti!


jäävät = seuraamisesta, vain seisominen onnistui ensimmäisellä


hyppy = ekalla kokeenomainen lähestyminen, oli epävarma ja yritti kiertää hypyn, sitten useampi toisto, joissa hyvä varma hyppy ja vino perusasento, tämäkin jostain kivikaudelta jäänyt lihasmuistiin


peruuttaminen = alkuun hyvin kun tehtiin matkaa (lue: maks 2 metriä), sitten ihan päin mäntyä, kun yritettiin askeleita 1-2, koira jää vinoon, täysin poikittain, seisomaan eikä lainkaan tarjoa istumista - oli kamalaa!


Lopuksi tehtiin 8 keppiä, haku ja pujottelu itsenäisesti, minä mahdollisimman kaukana koiran takana, heittopalkka koiran eteen


17.2. Käpälämäki

agi
Piiruskinin keinu on murheenkryyni, mutta pitää opettaa kuuntelemaan mitä eroa on sanoilla kiipee ja keinu, koska teki kauniin lentokeinun kun ensin oli radalla ollut puomi. Puomilla muuten oli yksi vauhdikas lähestyminen, jossa ei yksikään karva osunut ylösmenokontaktiin! Pitkällä laukalla joo-o. Mun pitäis oppia vähentämään ylimääräistä pälpätystä (tuskin koskaan opin olemaan niin hiljaa, että käyttäisin vain ja ainoastaan just tarpeellisia sanoja).

toko

ruutu = namilätkä takalinjalla, lähetyksiä lätkälle eri pituisilta matkoilta, olis parempi jos olis palkkaaja erikseen siellä lähellä

jäävistä vain maahanmenoja = alkuun hankalaa, muistuttelun jälkeen sujui, tehtiin uutuutena seuraaminen+käännös+maahan ja hyvin meni


nouto = pelkkiä nättejä nostoja, koira tykkäsi! Kaksi liikkeenomaista noutoa toimi tosi hyvin!


kaukot = oli takki päällä, joka varmaan vaikutti, kun nosti takapuolta m-i-vaihdossa, lopetettiin lyhyeen


Huldan toko

merkin kierto = kiersi agisiivekettä molemmin puolin tosi hyvin

namilätkältä toiselle hienosti ja innolla tarjoten, välillä pysähtyi istumaan katsekontaktissa, mutta osasi myös irrottaa siitä ja siirtyä lätkälle


haisteltiin ohjatun kapulaa


avohyppy = eka kerta, hienosti hyppäsi 25cm riman yli, 30 tarttis osata


18.2. Käpälämäki / bc

merkin kierto = lähetyksiä perusasennosta, kaksi isoa tötsää kello 12 ja 14 sekä matalia tötsiä kello 10 kohdalla (aiemmin ollut tötsät klo 12 ja 18 pienet tötsät kauempana) sekä ruutua treenaava koira, Piiruskin mietti paljon (mikä näkyy liikeradoissa ja hitautena) ja otti reilusti häiriötä, mutta suoriutui annetuista tehtävistä. Perään tiivistämistä yhdellä tötsällä ja yksi ylipitkä liikkeenomainen, jossa aiempi miettiminen vielä näkyi

jäävistä vain maahanmenoja = peruuttaen ja seuraten, luoksetulossa jos pitäisi mennä maahan niin valuttaisi metrejä eli tässä meillä on ongelma


hyppy = x3, kokeenomaiset lähestymiset, epävarma istuminen, hyvät hypyt, kaikissa vinot perusasennot - pitää kokeilla junaa, jos saisi useampia toistoja ilman että koira hyppisi hyppyä edestakaisin


paikkaistuminen = kolme koiraa ringissä nenät keskustan suuntaan, ohjaajat liikkuivat koirien edessä ja takana ja seisoivat välillä paikoillaan, käskivät myös maahan ja istumaan, mulla vain istuminen, mutta piti useamman kerran mennä korjaamaan asento, kun takapää levisi, nosteli jonkin verran myös tassujaan ja kerran venytti kaulaansa joutsenelle sopivaksi, kun yksi ohjaaja jäi seisomaan ihan istuvan Piiruskinin taakse (huvitti paljon), pisteet siitä, että Piiru ei mennyt maahan, vaikka yhdessä käskytyksessä selvästi kroppaa nytkäyttikin.


24.2. Käpälämäki

Agitreeneistä saatiin lisää tavaraa erikseen treenattavien asioiden listaan: kun koira lähetetään kiertämään siivekettä, sieltä tullaan ihan aina ja joka kerta hyppäämällä pois täysin ilman erillistä muistutusta ohjaajalta. Mä luulen nyt, että Piiruskinia hämää käskysana kierrä. Alkuunhan kierrä oli "kierrä ihan mikä vaan tavara mikä nyt tuossa lähimpänä silleen selkeästi on ja auttaahan tää ihmisen ojennettu käsikin tajuamaan mikä tolppa pitäis kiertää" - juttu, semmoinen leikki ja vähän agilityä ajatellen siellä taustalla. Sitten alettiin kiertää sekä agi-siivekettä että tokon tötsää. Siitä asti olen pähkäillyt, että onko samasta käskysanasta hyötyä vai haittaa vai ei mitään vaikutusta lainkaan. Että jotta voisin lopettaa tämän pähkäilyn ja siirtyä eläinkokeelliseen toimintaan, olen päättänyt opettaa itselleni, että "kierrä" on tokon käsky, johon ei sisälly minkäänlaista hyppyä ja "takaa" on agin käsky, jossa kierretään joku agieste (yleensä hyppy, mutta periaatteessa myös vaikka muurin tolppa) ja joka ikinen kerta tullaan hyppäämällä takaisin ohjaajaa kohti/luokse/perään.

25.2. Koiraklubi möllikisat (tulossa oma postaus)

Lisäksi ollaan Huldan kanssa tehty parina iltana istumista, maahanmenoa ja katsekontakti-juttuja.

Ei kommentteja: