tiistai 1. marraskuuta 2016

Lokakuun treenitaulukko

Kokonaisfiilis yksi: mulla on hieno eläin!
Kokonaisfiilis kaksi: mä en ehdi treenata!

4.10. kotipiha

kaukot = ihanan innokas treenikaveri, vinkupallopalkalla, mikä on meille tosi harvinaista!

6.10. kotipiha
täyskäännöstreeniä = käännös oikeaan seis
seuraaminen = pikkasen normia ja juoksua (juostaan aivan liian vähän!)

jäävät = seiso ja istu jees, maahan ei sitten millään! Peruutuserottelun kautta sain huijattua takaisin seuraamiseen ja hurtan maahan

7.10. Käpälämäki
agitreenit
Keinu ilman pehmikkeitä jännittää, mutta a-este oli hienoin ikinä mitä Piiruskin on esittänyt - kaukaa ja kaunis alastulo!

tokotreenit
merkin kierto = tiivistämistä ja vaihdoin sanan lennosta, kun nyt sekoittaa hyppysiivekkeeseen (toim huom: palasin heti seuraavassa treenissä vanhaan käskysanaan ja pidän jatkossa huolta, että agitavarat kuuluu vaan agiin)

seuraaminen = suoraan, käännös oikeaan, käännös oikeaan seis, vähän hidastakin

ruutu = 1-3 läpijuoksuja, 4 seiso+ole hyvä, 5 läpijuoksu, 6 valui takarajalle, 7 seiso + ole hyvä, 8-9 läpijuoksuja

11.10. kotipiha
nouto = lähtee ekalla käskyllä, mutta jää kapulan taakse seisomaan pää alhaalla, tätä henkistä jumia työstettiin pois

jäävät = ekalla maahan mut ei toista kertaa ilman henkistä pakottamista, muut jäävät ok, niiden jälkeen meni monta kertaa tosi nätisti ekalla käskyllä maahan, en ymmärrä yhtälöä

kaukot = 3-4 metristä hienolla tekniikalla, 6-7 metristä askeltaen, tähän etsitään muutosta, maahanmenoissa koira kääntää rintamasuuntaansa vahvasti vasemmalle ja joutuu asettelemaan takajalkojaan, joku jumi vissiin jossain

nouto = istuin etupihalla alarappusella kapulan ja namipurkin kanssa, lyhyitä noutoja, seassa muutama pitkä heitto, lopulta vain pitoja eli koira otti mun kädestä kapulan ja antoi takaisin, nää oli Piirun mielestä kivoja, katsoi silmiin, heilutti häntää ja otti ja irrotti kapulaa, tais olla helppoa!

14.10. Käpälämäki
agitreenit = hypyt ekaa kertaa kaikki 50cm, iloinen kevyt ja rento koira, jonka kanssa oli ilo tehdä, keinu jännittää mutta uskalsi mennä ekalla kerralla loppuun asti, renkaankin meni vaikka joutui miettimään ja mikä parasta, täyspitkät kepit vauhdilla oikein sisään ja sairaan hienosti loppuun asti - jeeeeee!

19.10. Suvin halli
nouto = katastrofi

kepit = 4 keppiä pari kertaa tosi hyvin, sen jälkeen otin neljä keppiä lisää ja edelleen tosi hyvin, sisäänmenoistakin alkaa olla käryä, pääsin edelle ja sivulle, kunhan pari kertaa olin vaatinut tekemään viimeisenkin välin, vaikken olisikaan itse ihan lähellä.

nouto = keppitreenin luomalla hyvällä sykkeellä noutokapulan kimppuun ja kyllä se leikin kautta alkoi auttavasti sujua

22.10. Riikan tokokoulutus (oma postaus tästä täällä )

23.10. kotipiha
nouto = ottaa ekalla käskyllä ja tuo mulle!

ruutu = alkuun tosi hyvä, en hyväksynyt takanauhalle asti valunutta seisomista ja sen jälkeen koira ilmeisesti koki tuomion vääräksi ja loukkaantui, piti tsempata tosi paljon, sain esikoisen liikkuriksi!

nouto = esikoinen liikkuroi, perussuorituksia perusvirheineen (erivauhtiset meno ja paluu, vino perusasento), mutta mikä tärkeintä, ottaa ekalla käskyllä kapulan suuhun ja tuo!

kaukot = yksi kuuden vaihdon sarja 6 metristä, oikein hieno! Lisää treeniä pelkkänä leikkinä ennen loppujuoksuja, tosi läheltä tehtiin iloisia hissivaihtoja

24.10. Suvin halli
kepit x 8 = pieni käsiapu sisäänmenoon, pari kertaa ennen keppejä tehtiin kaksi hyppyä ja putki (olivat valmiina edellisen treenaajan jäljiltä), tajusin, ettei mun koirani osaa mennä pujotteluun sisään, jos mä en ole vieressä tai mieluummin askeleen verran edellä

kepit x 4 = minä keppien vasemmalla puolella askeleen päässä ekasta kepistä. Yritin kädellä ja sanoilla auttaa koiraa tajuamaan mitä haluan eli että koirani menisi ihan itse pujotteluun sisään ja pujottelisi ne neljä keppiä. Ei ollut helppoa, mutta oli hieno tunne huomata lampun syttyvän snautserin päässä. Lopulta meni tosi hienosti ne neljä keppiä itsenäisesti mun seistessä paikallaan.

Vaihdoin oman paikkani keppien oikealle puolelle askeleen päähän ekasta kepistä ja tunnelma muuttui täysin, oli kuin oltaisi alusta aloitettu eikä olisi alla yhtään onnistumista vasemmalta puolelta. On ne kepit vaan erikoinen este! Alkuun pääseminen tuntui työläämmältä kuin vasemmalta puolelta, mutta lamppu syttyi koiralla tässäkin harjoituksessa. Koira suoritti itsenäisesti neljä keppiä ja pääsin palkkaamaan useammankin kerran. Näitä lisää!

nouto = nosti ekalla käskyllä, kehuin kovasti, muutama kokeenomainen toisto, pitää muistaa ottaa koiralta kapula pois oikealla kädellä, niin sujuu varmemmin ja näyttää nätimmältä

merkin kierto = tiivistämistreeniä, seassa yksi pitemmän matkan kokeenomainen ja siinä kaarratus oli huomattavasti vähäisempää kuin ennen tiivistystreenien aloittamista, ehkä tämä tästä joskus toimii

25.10. jostain koiratreeniblogista bongattuja vinkkejä:
ruutu = juuri ennen ruudun etunauhaa eli silloin kuin antaisin joko seiso-käskyn sanon joko seiso tai ole hyvä, opettaa koiraa kuuntelemaan ja vähentää ennakointia. Nythän mä olen sanonut seiso vähän ennen ruutua tai kehut läpijuoksusta vasta kun koira on ohittanut ruudun.

merkin tiivistäminen = tötsän viereen voi laittaa pujottelukepin tai useammankin aidaksi ja ohjaamaan tiiviimpään kiertoon silloin, kun haluaa kokeilla kokeenomaisempaa liikettä

peruutus = myös tässä liikkeelle oikealla jalalla, tavoitteena saada koira nostamaan takapuolensa tästä vihjeestä, kun ohjaajan painopiste siirtyy taaemmas, omat polvet voivat nousta korostetusti korkeammalle peruuttaessa kuin eteenpäin mentäessä

27.10. olohuone
kaukot = 2 sarjaa 4-5 metristä hienosti, sitten alkaa tulla virheitä

peruutus = käskysanana peru, lähtö oikealla jalalla, polvet sotilaallisen korkealla, alkaa sujua perusasennostakin, mutta huomasin, että pitää ruveta peruuttamaan pitempää matkaa kuin tuo olohuoneen matto, koira ennakoi maton toisessa päässä perusasentoa, vaikka mä vielä otin marssiaskelia.

28.10. Käpälämäki
agitreenit
Kovasti paljon opittavaa ja mietittävää meille molemmille, Sari on mulle oikein hyvä kouluttaja - kunpa se jaksais meitä kovapäisiä! Mä olen käyttänyt Piiruskinista jo pitkään sanaparia elastinen panssarivaunu ja nyt Sari sanoi sitä junaksi, kun se vaan puksuttaa menemään raiteillaan eikä turhaan sivuille vilkuile - silloin kun ohjaus on ajoissa. Sellainenhan se on *sydänhymiö tähän* Pitkät kepit ei vielä toimi, sisäänmenot oli hyviä, puomille meni kiitolaukkaa.

tokotreenit
nouto = pientä hiomista joo ja pitää muistaa se ja tää ja toi, mutta yksi suoritus (tehtiin varmaan neljä kokeenomaista) oli ihan huipputasaista työtä!

ruutu = joku häiritsi Piirustusta tosi pahasti, pyrki vahvasti kiertämään koko ruudun vasemmalta puolelta eikä koira keskittynyt juuri lainkaan. Isosti autettuna ja lyhyestä matkasta sain koiran menemään ruudusta läpi namialustalle ja lopulta koko matkasta pelkällä käskyllä. Kun tein tavallisuudesta poiketen kaksi pysäytystä peräkkäin, niin seuraavalla lähetyksellä koira himmaili reilusti ja selvästi ennakoi pysäytystä. Kun sanoin pysähtymiskäskyn tilalla ole hyvä eli annoin luvan mennä palkalle namialustalle, koira ennakoi niin vahvasti, että vaikka käskysana oli eri ja sävy aivan toisenlainen kuin pysähtymään vaadittaessa, niin hurtta pysähtyi seisomaan ruutuun!

Mikä taas oli hienoa huomata, niin mun sanottua "seisomisen kautta" koira käänsi päänsä kohti ruutua. Olen toiveikas!

merkin kierto = jos ei alkuun tee tiivistämistreeniä, niin näköjään edelleen kaarrattaa paluumatkalla reilusti - mikä ei siis ole yllätys, vanhat tavat elävät selkäytimessä pitkään.

Loppujuoksutuksessa pallon kanssa vähän sitä sun tätä. Koira itse lopetti leikin viemällä pallon kauniisti namipurkin päälle ja menemällä juomaan.

29.10. tokokoe (josta oma postaus täällä)


30.10. olohuone
peruuttaminen = hurtta alkaa osata peruuttamaan lähtemisen ja lyhyen matkan peruuttamisen, mutta samalla vauhtia alkaa olla liikaa eikä peruuttaminen muistuta seuraamista liki lainkaan

Kaukot = läheltä joitakin asennonvaihtoja, olen ajatellut ottaa vihjesanaksi "kauko" (todella innovatiivista), jotta koira osaisi mennä maahan oikein. Nyt menee ihan tuurilla perusasennosta maahan vain etupään pudottamalla ja joskus heittää myös takapäätä taaksepäin.

Ei kommentteja: