maanantai 31. lokakuuta 2016

Tokokoe Kouvola 29.10.2016

Kun taasen itse järjestää. niin onhan se osallistuttava. Aamusta kello herätti puoli seiskalta ja tuntia myöhemmin oltiin Piiruskinin kanssa autossa. Talkoilin kokeen rakentamisessa ja päivän aloittaneessa erikoisvoittajaluokassa. Vettä satoi kiitettävästi eikä tuultakaan puuttunut. Tuomarina oli Jaana Tala ja liikkurina Gunnar Mäenpää. Yhdentoista jälkeen lähdettiin Piirun kanssa metsään, kolmisen kilometriä siellä kuljettiin. Sitten kuivateltiin hallissa ja lopulta tuli meidänkin vuoromme. 

Liikkeet, arvosanat, oletukset, toteutuma:

Luoksepäästävyys oikein hienosti.

Paikkaistuminen 10
- sujuu, hieman kummitteli mielessä ne aikaisemmat maahanmenot
- sujui oikein hienosti, vaikka välillä Piiruskin katseli naapuria ja naapuri Piiruskinia, mutta onneksi sattuivat katsomaan toisiaan aina eri aikaan :) Paikkaistumisessa kerrankin oli muu kuin reunapaikka eli kummallakin puolella Piirua oli koira. Snautseri näytti oikein hyvältä siinä rivissä, tuli hyvä olo ja mieli, kun se kerrankin tavoistaan poiketen katsoi ison osan ajasta minua!

Seuraaminen  9
- perussuorituksella sujuu, vaikka treenattu ollaan tosi vähän, mun pitäis muistaa uskaltaa vaan kulkea perusvauhtia eikä yhtään kuikuilla missä mun hurttani kulkee, kyllä se siellä oikealla paikalla on
- tuomarin lausahdus: "peruuttaminen oli vähän huonoa ja jäi perusasento puuttumaan, mutta siinä ne puutteet sitten olikin" - mä olen niin tyytyväinen!

Liikkeestä seisominen 9
- sujuu
- sujui

Luoksetulo 9
- niin vähän ollaan tehty maasta luoksetuloja, että vähän mua jänskätti
- hyvin maahan, katseli ihan muualle kun mun piti sitä kutsua, lyhyt mutta huomattava viive ennen kuin lähti liikkeelle, ok vauhti, pieni loppupomppu, nätti perusasento

Liikkeestä istuminen 9
- sujuu, sais ehkä olla napakampi
- sujui (vain kaksi avokoiraa istui, loput jäivät seisomaan, näin kävi myös piiriksissä, mutta osataanhan me tää!)

Ruutu 0
- jos saan koiran menemään kohti ruutua, niin pisteitä on saatavilla edes vähän
- muistin asemoida itseni ruudun oikeaan laitaan, koska koiran turvatötsä vasemmassa etukulmassa vetää edelleen puoleensa, lähetin koiran ja jäin vain tuijottamaan haavi auki, kun koira jolkottelikin ruudusta ohi reilusti oikealle ja useamman metrin päässä olevan agilitypuomin alle! Kutsuin koiran pois, tehtiin ruutu ihan lyhyestä matkasta ja se sujui, kehuin ja vapautin, mutta hurtta jäi kummallisen oloiseksi ja hämmentyneeksi.

Nouto 5
- sujuu, jos vaan ottaa ekalla käskyllä kapulan suuhun
- hyvä odottaminen, hyvä lähtö kapulalle ekalla käskyllä, otti tosi huolimattomasti ja huonosti, joten kapula putosi paluumatkalla. Koira kuitenkin oli ottamassa kapulan suuhunsa oma-aloitteisesti uudestaan eli ilman ylimääräistä käskyä, mutta juuri silloin katsomon puolella koira alkoi haukkua terävästi ja Piiru tietysti kääntyi äänen suuntaan. Vieläkään en antanut uutta käskyä ja koira otti kapulan ja toi sen nätisti perusasentoon. Piti hyvin, käskystä irrotti. Vaan eipä ollut siinä tarpeeksi epäonnea tälle liikkeelle, sillä huomasin ottaneeni kapulan lisäksi myös koiran partakarvoista kiinni, löysäsin otetta ja tiputin vielä itsekin kapulan. Vaikka yritin kehua koiraa, niin tiesihän se, että ei tää mennyt hyvin eikä oikein.

Kauko-ohjaus 5
- ennen koetta oletin, että sujuuhan se
- kutsuessani koiraa perusasentoon se ei halunnut tulla, niin hämmentynyt ja epävarma se oli kahden epäonnistuneen liikkeen jälkeen. Käytin tsiljoona käskyä, koiran tekniikka oli huono ja luulin, että saadaan nolla. Saatiin säälivitonen, kaikki asennonvaihdot kuitenkin suoritettiin.

Estehyppy 9
- sujuu, kunhan itse toimin oikein
- keskityin omaan toimintaani enemmän kuin koiraan, joten tein juuri niin kuin treeneissäkin. Ainoa muutos oli, että kokeilin koiran nimen lisäämistä käskyn eteen, koska muistin Pulliaisen Riikan koulutuksessa sanoneen, että hyppykin on luoksetuloliike ja silloin saa sanoa koiran nimen ennen käskyä. En tiedä auttoiko, mutta muuten oli nätti suoritus, vauhtia olisi saanut olla enemmän.

Merkin kierto 6
- jos lähtee, niin kiertää ja kaarrattaa paluussa liikaa
- voi miten ulapalla mun eläimeni olikaan, ihan oli kurja sitä katsoa. Moni meidän luokan koira häkeltyi oikean kierrettävän tötsän takana näkyvistä muista matalammista merkkitötsistä tosi pahasti ja kiersivät kuka minkäkin tötsän, oikea saattoi osua matkalle tai sitten ei. Piiruskin kiersi vain ja ainoastaan sen oikean tötsän, mutta niiiiiiin hitaasti kuin kiertää vaan voi. Ei kaarrattanut, mutta ei se kivaltakaan näyttänyt.

Kokonaisvaikutus 8
- tuomari sanoi, että hänelläkin on kotona sen luonteinen koira, että jos kokeessa joku asia menee pahasti pieleen, niin koiran vire tippuu ja alhaalla pysyy. Koiralla on selvästi paljon osaamista. Alkukoira oli aivan eri koira kuin loppukoira. Alkukoiran kokonaisvaikutus olisi ollut 10, loppukoiran 7, keskiarvo sitten tuo 8.

Yhteensä 225 pistettä ja kakkostulos. Piirun eka tokokoe, jossa jäätiin ilman palkintoja. Vähäisestä treenimäärästä huolimatta ajattelin, että perussuorituksella voidaan hyvinkin saada ykköstulos. Hallissa asuvat rohkeasti ihmisiä lähestyvät talitintit häiritsivät mun keskittymistäni ennen koetta, mutta onneksi niitä ei näkynyt paikkaistumisessa (ei olisi snautseri pysynyt paikallaan eikä istumassa) eikä yksilöliikkeissä. Ruutuun asti mulla oli oikein kivaa olla tokokehässä tuon koirani kanssa ja kyllä mä olen hämmentynyt ja pettynyt tuosta ruudusta ja sen aiheuttamasta häiriöstä koko loppukokeelle. Lisää treeniä ja kokeita vaan, ei tässä muu auta.


Kun tuosta etummaiselta keltaiselta kartiolta lähettää koiransa kohtisuoraan tuonne ruutuun, niin tottahan toki jokainen hurtta jolkottelee reilusti oikealle tuonne kasatun puomin alle seisomaan?!


Piirun kanssa pienelle lenkille, koira autoon, jatkamaan talkoilua, puoli seitsemältä illalla kotona. Hetki huilattiin ja lähdettiin iltalenkille, Kotona oli oikein rauhallista, kun kaikki mun miehet oli metsästysreissulla yön yli.

Velipoika Masi osallistui alokasluokkaan ja täräytti sieltä hienon ykköstuloksen ja koulutustunnuksen TK1 - huippujuttu! Toivomme Piirun kanssa tokouralle myös näyttävää jatkoa ;)

Ei kommentteja: