keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Riikka Pulliaisen tokokoulutus Kouvolassa 22.10.


Kun on mukana järjestämässä Kouvolaan kaikin puolin loistavaa tokokouluttajaa, niin onhan se itsekin osallistuttava. Oltiin siis Piiruskinin kanssa koulutuksessa, jossa jokaiselle osallistujalle oli puoli tuntia omaa aikaa. Tarkoituksena oli tulla omien ongelmakohtiensa kanssa ja saada niihin uusia eväitä ja niin päästä harrastuksessaan eteenpäin. Mä jotenkin kuvittelen, että tää avoin luokka alkaa olla hanskassa (kunhan ehtis treenata, se rutiini katoaa niin älyttömän nopeasti!), joten nappasin omalle vuorolleni voittaja-luokan liikkeitä, joita en ole kuin korkeintaan joskus jollain tavalla kokeillut.

Ryhmäliike eli paikkamakuu 2 minuuttia ohjaajat piilossa mietityttää eli miten saan koiralle opetettua ns tehtävän siihen että keskittyisi eikä olisi niin kiinnostunut muista ja ihan kaikesta mitä samalla hehtaarilla tapahtuu. Toinen aihe oli kaukokäskyjen seisomaan nouseminen ja seisomisesta istuminen ja seisomisesta maahanmeno eli puhtaasti tekniikan opettelua. Kolmantena mulla oli luoksetulon pysäytys seisomaan, joka todella monella valuu reilusti.

Esikoinen jaksoi olla hereillä koko homman ajan, mutta nuorimmaiselle kävi näin:


Evästäkin oli:


Terän Marika oli napannut meistä kuvan, kun kuuntelimme opetusta - tai koira ainakin on kovin tarkkaavainen (kouluttaja tosin oli eri suunnassa).


Tein myös ostoksia: lisää naturista, kaksi ohjatun noudon kapulaa (nyt mulla on kolme) ja sininen tötsä merkin kierron (suuntaamis)harjoitteluun.

Ei kommentteja: