keskiviikko 3. elokuuta 2016

Heinäkuun treenitaulukko

Niiiiin lomalla, että vallan hävettää. Koekausi parhaimmillaan ja me ei saada juuri mitään aikaiseksi. Tuurilla ne laivatkin seilaa, väittävät!

Tokotaulukon nimi muuttui treenitaulukoksi, saan sitten tähän pari riviä lisää, jos eksytään agilityä treenaamaan. Hain ryhmäpaikkaa syksy- ja talvikaudelle, mutta saa nähdä mahdutaanko ja kelvataanko.

1.7:
Voi/evl-ryhmän treeni
Ruutu = virallinen nauhoineen kaikkineen, ekalla lähti mutta päätyi sivurajalle seisomaan, kutsuin pois, kävin taputtamassa takareunaa, Piiru juoksi takareunalle seisomaan, kävin taputtamassa keskustaa, jolloin Piiruskin juoksi keskelle ruutua seisomaan, hiton tarkka visuaalisesti toi eläin. Essi sanoi, että se voisi ylipäätään pysähtyä napakammin seisomaan enkä mä voinut kuin olla samaa mieltä, ei se pysähdy kuin seinään vaan silleen nätisi ja viipyillen.

Merkin kierto= ekalla lähti ikään kuin etsimään, joten kutsuin pois. Tokalla lähti kiertämään mutta tötsän takana oli muovinauhan pätkä sekoittamassa suoritusta ja vino perusasento. Kolmannella lähti hyvin, nauha piti taas käydä katsomassa. Neljäs ok, mutta autoin kädellä hyvään perusasentoon.

Nouto = ekalla lähti hyvin, mutta tiputti palautuksessa, se ei ole Piiruskinilla tapana. Tokalla ei halunnut ottaa suuhun, kolmaskin nouto oli selvästi epämukava, vaikka kapula vaihtui pienemmäksi ja kevyemmäksi. Toi kuitenkin joka kerta häntä ylhäällä heiluen, piti hyvin loppuun asti ja otti nätin katsekontaktin.

3.7: suvin halli
Ruutu = ekassa vajaa matka ja koira ennakoi pysähtymistä, toka huippuhieno osaamistasoon nähden ja sen jälkeen kaikki menikin päin persettä eikä koira parka jaksanut millään edetä kerralla reilun kymmenen metrin matkaa. Mulle on opetettu, että kun koiran saa kerran tekemään halutun asian ja sitten palkkaa ja kehuu ja osoittaa kaikin tavoin, että just tämä oli tosi hienosti tehty ja tästä saat kehuja ja palkkaa ja kaksijalkainen on tosi tyytyväinen, niin koira pyrkii tekemään sen saman jutun uudestaan, kun siitä sai sitä palkkaa ja kehuja. Minkä elukan aivot tällä mun snautserilla sitten on?
Nouto="en tuo enkä ainakaan yhdellä käskyllä enkä ainakaan viereen asti enkä ainakaan tee hyvää 
perusasentoa nih ettäs tiedät"

Jos tehtiin jotain muuta niin en muista, kun otti niin paljon päähän ja tulin kiukkuiseksi

5.7: suvin halli
Nouto= pieni laipallinen, suoraan liikkeenomaisesti ja mielessä liikkurin käskytykset, oli ihan sairaan hieno ja innokas ja iloinen nouto! Otin riskin ja tehtiin toinen ja sekin oli tosi hyvä! Kolmatta kertaa en uskaltanut kokeilla.

Ruutu= ennakoi tosi vahvasti pysähtymistä eli hidastaa vauhtia ja jää etureunaan ja kääntyy oma-aloitteisesti katsomaan mua (pitäis siis mennä ruudun keskelle eikä saisi ennakoida vaan pysähtyä vasta käskystä), pari kertaa taputtamisen kautta, mut ei mitenkään kehuttavaa. Sitten laitoin alustan ruudun taakse ja teetin muutaman läpijuoksun. Kokeilin mitä tapahtuu, jos kajautan suoraan maahan: noh, koira hämmentyi kovin ja kävi istumaan, sama toisella kerralla.

Lopuksi pari puomia, joissa ok kontaktit jos juoksen suoraan ohi ja ihan mitä sattuu kontaktit jos lähden yhtään vinoon. Rutiininpuutettahan tämä.

12.7: kotipiha
kierto = tötterö keskelle pihaa, mitattu matka, koira ulos ja viivalle, käskyn jälkeen lähti etsimään jotain mutta ei tajunnut tötsää. Uusi yritys, nyt parempi, mutta ei ollut varman näköinen tekemisistään. Kolmannella ok.

13.7: kotipiha
kierto = tötsä samassa paikassa kuin eilen, ehkä aavistuksen varmempi, vino perusasento.

15.7: kotipiha
kierto = tötsä edelleen samassa paikassa (juu, autoilla väistellään sitä :)) ja ihan ok kiertoja.

18.7: kotipiha
Seuraaminen = haahuilua ja haistelua, väljyyttä ja jätättämistä, ei mitenkään päin yhteistä tekemistä, mä kyttäsin koiraa ja se väisti, äh. Juokseminen se vasta iso äh olikin, ihan kuin ei oltais koskaan ennen tehty juoksuseuraamista! Koira loikki ja koikkelehti ihan ihmeellisesti samaan suuntaan kuin mä pompin eikä kumpikaan tiennyt sellaisesta asiasta kuin rytmi yhtään mitään.

22.7: voi/evl-ryhmän treeni
Paikkaistuminen = kokeessa yksi minuutti, nyt oltiin kaksi, Piiruskinin etutassut muuttuivat levottomiksi vasta puolentoista minuutin kohdalla! Epäilen, että syntyi uusi ennätys.

Nouto = pieni laipallinen, suoraan kokeenomaisesti, muuten hieno, mutta perusasento oli vino. En palkannut, kiitin vain pienesti ja heitin uudestaan. Oli nätti perusasentoa myöten!

Hyppy = umpieste, suoraan kokeenomaisesti, vähän löysä ja hidas, vino perusasento. En palkannut, jätin uudestaan istumaan, vieläkin veltto esitys, mutta parempi perusasento.

Kierto = iso kierrettävä kartio ja kauempana pienempi kartio, oli kovasti ääniä ja häiriöitä, ettei koira parka voinut millään keskittyä kunnolla ja siltä se toiminta sitten näyttikin. Kun annoin käskyn, koiran kroppa nytkähti, mutta kun ei ollut ollut kuulolla, niin mitenkäs sitä voisi lähteä mitään tekemäänkään? Annoin toisen käskyn ja sit meni ja ihme ja kumma, ihan oikean tötterön kiersi! Toisenkin kerran laitoin kiertämään, tässäkin oli vaikeuksia saada koira kuulolle, mutta muuten ihan jees suoritus.

Seuraaminen = kaikkea maan ja taivaan väliltä. Eka pitempi pätkä oli väljä ja jätättävä, yritin tehdä kääntymisiä ja askeleita ja perusasentoja, mut ne ei vaan oo Piirun juttu. Toka pitkä pätkä oli ihan ilman kommentteja ja lisäkäskyjä, totista menoa sinne ja takaisin, käännösten välillä kohtuupitkät pätkät ja kummasti parani meno! Peruuttaminen ei ole peruuttamista ja juokseminen on ööh, tuota, jotain iloisen oloista loikkimista.

Jäävät = kaikki jees. Tuntuu siltä, että nää me osataan eli kokeessa mikään näistä ei onnistu.

Oi ja voi, mä unohdin treenata kaukoja!

26.7. kotipiha
Kaukot = kuuden metrin matka (kokeessa riittää viisi), sujuu, muttei halutulla tekniikalla eikä riittävän nopeasti

27.7. kotipiha
Kaukot = kuten eilen

28.7. Vahteron koulun kenttä
Paineistumisen ja tekopirteyden mallitreeni!

Kierto = Piirulla ei ollut kierrosta ja oikeasta tötsästä mitään käryä ja siitä se paineistuminen sitten lähti

Seuraaminen = otin seuraamista purkaakseni koiran korvien väliä ja koska Piiru tietää, mitä seuraaminen on ja mitä siinä tehdään, seuruutin kentän päästä päähän pelkkää suoraa ja hyvin meni, juoksupätkäkin oli seuraamista!

Ruutu = ihan kamalia hitaita siirtymisiä, onks pakko jos ei taho eikä tiiä mitä pitäis tehä, siirryin läpijuoksuin alusta pari metriä ruudun takana ja sain koiran pikkasen rentoutumaan

Nouto = yritin heittää totuttua pitemmälle, eka nouto oli hidas mutta tarkka, seuraavat ihan järkyttäviä, ilmeisesti tuo eka olisi pitänyt selkeämmin merkitä hyväksi ja palkata paremmin

Jäävät = istuminen jees, seisominen jees, maahanmeno unohtui tehdä

Ruutu = lisää läpijuoksuja

30.7. kotipiha
Nouto = ihan perussuoritus

Ruutu = muutama lähettäminen lyhyeltä matkalta ja paljon palkkaa keskellä ruutua.

Ei kommentteja: