keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Heinäkuu

Mitään olla tehty, missään olla oltu, ketään olla nähty.


Ihan noin ei ole helteinen heinäkuu mennyt, mutta lomailuna (lue: laiskotteluna) otettu. Jotain pientä ollaan välillä tehty:

* ti 1.7: 
Snautseri pöydällä.

Kynitty. Pääkarvoja yritän päästä katselemaan sillä silmällä
Kouvolan näyttelyyn.

* ke 2.7: koirakerhon talkoot (kuka näitä laskee, talkoita, mutta laitetaan ylös kuitenkin)

* to 3.7: Taimiston kanssa dobossa, oli kiva huomata, että osa liikkeistä on tuttuja ja helpohkoja, Piirun kanssa hölkättiin tallilenkki, jonka päätteeksi päästin sen juoksemaan vapaana maakaasulinjalle, ei halunnut juosta yksin, joten kävi hakemassa naapurista irlanninterrieri Gunillan kaverikseen, on se fiksu eläin!

*pe 4.-su 6.7: Taimisto työkaverille Myllykoskelle, Piirustus ystäville Valkealaan, lapset mummille, mä ja mies Ruisrockiin! Koiria oli pidetty paremmin kuin kotona! Taimistoa oli rapsuteltu, lenkitetty, silitelty ja käytetty kylässäkin :) Piirustus oli lapsiperheessä, ekaa kertaa ns yksin yökylässä ja talon ainoana koirana, annettiin avain mukaan, että aarian laulantaan taipuvaisen snautserin saa tuoda yöksi kotiin, mutta ei ollut tarvinnut. Lenkillä oli mennyt hienosti, saanut jopa kehuja vastaan tulleelta, lapsia oli kohdellut huomaavaisesti, mitä nyt itselleen tyypillisesti yrittänyt nojata ja osoittaa ylemmyyttään. Pari päivää yökyläilyn jälkeen Piirustus kokeili, saisiko kotonakin mennä sohvalle ja nojatuoleihin. Ei saanut, vaikka ihan siinä silmäin alla minuun katsomatta hyppäsi tuoliin ja kävi maate.


Luirulla on taas korvatulehdus, lievä sellainen, ärsytyksen ja tulehduksen välitapaus, tippakuuri. Luiru painoi kaksi kuukautta sitten 14,9 kiloa ja samalla vaa'alla tällä kertaa 14,9 kiloa. Sporttimalli, ei kerry kesäkiloja.
* la 12.7: Meillä vietettiin kolmet synttärit ja yhdet nimipäivät, alkuun koirat oli kodinhoitohuoneessa portin takana, näkö- ja kuuloyhteydellä tulijoihin, lopuksi vapaasti vieraiden joukossa, vain alkuun haukuntaa ja meteliä, osaavat käyttäytyä tosi nätisti, jei!

*su 20.7: iltalenkin jälkeen takapihatokoa pallopalkalla, ekaa kertaa seuraamista kaksi kääntöä oikealle ilman apuja ja meni hyvin! Vasemmalle kääntymiset on (edelleen!) mulle vaikeampia ja niissä suoritukset on vaihtelevia. Liikkeestä seiso käsiavulla oli hyvä, samoin liikkeestä maahan. Seuraamisessa ei muuten liikkeellelähdöissä ollut alkupomppua, joten aavistuksen jätätti, kun lähtö oli syystä tai toisesta rauhallisempi. Lopuksi kierrä-leikkiä omenapuun ympäri, mulla on iloinen hurtta!

*ma 21.7: uusi pehmolelu on ihana ja innostava palkka, mulla ei vaan oma palkka riitä ostamaan uusia parin päivän välein. Tehtiin hyvää seuraamista, käännöksissä vaihtelevuutta, mutta koira ei enää väistä sivuttaissuunnassa, vaikka välillä mun jalka ja koiran kylki osuukin toisiinsa, jei!

*ti 22.7: Piiru ja Gunilla puoltoista tuntia linjalla. Kesken kaiken molemmat koirat ottivat samanlaiset jäykät asennot, katsoivat samaan suuntaan, murisivat ja haukkuivat. Me kaksijalkaiset ei nähty eikä kuultu mitään, mutta koirien reaktio oli selvä ja vahva. Yhtään pidemmälle kuin kaksijalkaiset eivät koirat suostuneet etenemään ja ne jopa perääntyivät. Joku paha siellä oli, mutta se ei tullut esittäytymään.

*ke 23.7: nypin puolet kääsnasta, sille tuli käänteinen irokeesi eli selkä ja kyljet on kaljuja.

*su 27.7: Piiru ja Gunilla linjalla. Kesäkalju kääsna. Pari ekaa trimmiä silloin 8-9 vuotta sitten otin Taimiston jalkakarvatkin oikeastaan kokonaan pois, sittemmin olen nyppinyt vain pisimmät. Talven aikana Taimiston päälaelta ja niskasta on päällikarva pehmennyt eikä sitä pysty enää nyppimään, pohjavillaakin on tullut lisää. Jalkakarvatkin ovat pehmenneet, takkuuntuvat helposti ja jaloissakin on enemmän pohjavillaa, joka pyrkii aktiivisesti huopaantumaan. Taimisto on saanut jo lisänimet käpylehmä ja rotta.

*ma 28.7: Piiru ontuu toista etujalkaa, on kuin puujalalla kulkisi, ei arista, antaa kosketella, ei ole mistään kohtaa kuuma, lepoa siis.

* ti 29.7: Kävelee paremmin, mutta lenkille ei mennä tänäänkään.
Takapihalla.

Muuta
* Alkaa hissukseen toimia tuo snautserikin vapaana metsässä, ei oo varma tapaus eikä varma luoksetulo, mutta paranee, paranee.
* Laitoin pari viikkoa sitten pyykinkuivaustelineen takaisin kodinhoitohuoneeseen. Teline joutui saunan puolelle evakkoon yli vuosi sitten, kun Piirustus muutti kodinhoitohuoneeseen ja muun muassa repi pyykkejä alas telineeltä ja kaatoi koko telineen päällensä. Pyykit on saaneet olla telineellä, toivottavasti saavat vastakin. Kodinhoitohuoneen pöydällekin voi jättää tavaroita ja olettaa, että ne on siinä vielä kun menee hakemaan.
*Kuraritilälle pissaaminen on vähentynyt satunnaistapahtumaksi, vielä satunnaisempaa on sille kakkaaminen. Tuli mieleen tiistaiaamuna, kun maanantaina ei ontumisen takia käyty lenkillä ja sain siivota kikkareita.

Lopuksi taiteilija itse ja muutama otos:


Esikoisen vappupallo.


Mummin vappupallo.

Lösötuolissa.

Ei kommentteja: