tiistai 18. maaliskuuta 2014

Jääkarhukalliolta Islannin napajäätikölle

Eilen ulkoilin kolmen koiran ja kahden poikasen kanssa Jääkarhukalliolla, tänään kolmen koiran ja kuopuksen kanssa Islannin napajäätiköllä jäätikön valtatien varrella. Lähialueelta löytyy vaikka mitä mielenkiintoisia paikkoja!

Luoksetuloharjoituksia olen jatkanut snautserin kanssa, tahtoo olla kuullun ymmärrys heikolla tolalla. Tietysti silloin, kun hihkaisen "tähän!" ihan vaan harjoituksen vuoksi, hurtta tulee hienosti. Sitten kun on tosi kyseessä, on äänensävyni ilmeisesti tyystin erilainen, kun iso harmaa korkeintaan pysähtyy eikä taatusti tule ensimmäisellä sanalla pois.

Toinen murhe on, että snautseri on ruvennut komentamaan Taimistoa kovempaa kuin koskaan aiemmin. Taimilainenhan ei taivu, mutta Piirun isompi koko aiheuttaa kääsnalle ongelmia ja se joutuu puolustautumaan kovaäänisesti. Tolla snautserikakaralla on nyt suuret luulot itsestään!

Seuraan Raapustuksen kasvattajan blogia ja tällä hetkellä siellä on kuusiviikkoisia pentusia kuvissa. Keltaisella pannalla varustettu on tietysti mun suosikkini, mutta kuvat tuovat monenlaisia tunnelmia mieleen. Ajatella, vuodessa suloisesta ipanasta järkyttävän huonotapaiseksi teiniksi!

Juteltiin pari päivää sitten miehen kanssa tuosta Tillystä, että miten siinä on sekä samoja että täysin erilaisia piirteitä ja tapoja kuin omassa Emmissä oli. Muisteltiin Emmin (aikuisen kaikenlaista kokeneen koiran) viisautta ja toki myös joitakin vähemmän ihastuttavia ominaisuuksia. Keskustelutuokion päätteeksi mies katsoi Piirustusta ja totesi mulle, että "on sinun onnesi, että saman rodun yksilöt voivat olla ihan erilaisia luonteeltaan, niin saatat jonain päivänä saada luvan ottaa toisen snautserin!"

Tässä muutama otos lumiselta Jääkarhukallion retkeltä:Ei kommentteja: